• Business

    Elon Musk: Πρόταση εξαγοράς του Twitter έναντι 43 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο Elon Musk προχώρησε σε προσφορά για την εξαγορά του Twitter, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έχει εξαιρετικές δυνατότητες.

    Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, premium 54% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 28ης Ιανουαρίου, συνολική αξία περίπου 43 δισ. δολάρια.

    Η μετοχή της εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 18%.

    Ο Musk, 50 ετών, κατέθεσε την προσφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Πέμπτη. Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ελέγχει επίσης την Tesla, αποκάλυψε ότι απέκτησε μερίδιο άνω του 9% της Twitter στις 4 Απριλίου.

    Ο ίδιος είναι από τα πιο δημοφιλή και δραστήρια μέλη του Twitter, με πάνω από 80 εκατομμύρια ακολούθους. Έχει μιλήσει ξεκάθαρα για τις αλλαγές που εξετάζει να επιβάλει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και η εταιρεία του προσέφερε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο μετά την ανακοίνωση του μεριδίου του.

    Σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, ο Musk είπε ότι πιστεύει πως το Twitter «ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα υπηρετήσει την κοινωνική επιταγή [της ελευθερίας του λόγου του] στην τρέχουσα μορφή του. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία».

    Η εξαγορά είναι απίθανο να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. «Εάν η συμφωνία δεν επιτευχθεί, δεδομένου ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση ούτε πιστεύω ότι μπορώ να πραγματοποιήσω τις απαραίτητες αλλαγές στη δημόσια αγορά, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος», διευκρίνισε ο Musk.

    Shares have fluctuated as Elon Musk builds stake
    Οι μετοχές του twitter σημείωσαν διακυμάνσεις κατά την αύξηση του μεριδίου του Elon Musk στην εταιρεία

    Ένα tweet υποδηλώνει ότι το Twitter μπορεί να πεθαίνει, δεδομένου ότι αρκετές διασημότητες με μεγάλο αριθμό ακολούθων σπάνια κάνουν tweet.

    Ωστόσο, ο Musk μπορεί να το αντέξει οικονομικά. Η περιουσία του σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire Index ανέρχεται σε περίπου 260 δισ. δολάρια, με την χρηματιστηριακή αξία του Twitter να διαμορφώνεται στα 37 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Twitter: Αγωγή πρώην μετόχων κατά του Elon Musk, για καθυστέρηση της ανακοίνωσης εξαγοράς μετοχικού πακέτου

    Ανατροπή από τον Elon Musk: Αρνήθηκε τη θέση στο Δ.Σ. της Twitter

    Elon Musk: Αγόρασε μερίδιο 9,2% στο Twitter – Εκτόξευση της μετοχής κατά 26%



    ΣΧΟΛΙΑ