• Business

    Ανατροπή από τον Elon Musk: Αρνήθηκε τη θέση στο Δ.Σ. της Twitter

    • Bloomberg
    Elon Musk, επικεφαλής Tesla

    Elon Musk, επικεφαλής Tesla


    Η Twitter γνωστοποίησε ότι ο Elon Musk αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο διοικητικό της συμβούλιο, ανατρέποντας το στόρι που αναστάτωσε την τεχνολογική κοινότητα και δημιούργησε νέες εικασίες για το μέλλον της εταιρείας.

    Ο Musk είχε «πολλές συζητήσεις» με τους διευθυντές του Twitter, αλλά τελικά αρνήθηκε την προσφορά τους να αποκτήσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Parag Agrawal. Όπως επισήμανε, ο Musk ενημέρωσε το Twitter για την απόφασή του στις 9 Απριλίου, την ίδια ημέρα που επρόκειτο να ενταχθεί επίσημα στο διοικητικό συμβούλιο.

    «Πιστεύω ότι αυτό είναι για το καλύτερο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter σε ένα εσωτερικό σημείωμα που κοινοποιήθηκε αργά την Κυριακή. «Θα υπάρξουν περισπασμοί στο μέλλον, αλλά οι στόχοι και οι προτεραιότητές μας παραμένουν αμετάβλητες».

    Η μετοχή του Twitter υποχώρησε περίπου 7% στην προσυνεδρίαση, χάνοντας μέρος των εβδομαδιαίων κερδών που κατέγραψε όταν έγινε γνωστό το ποσοστό που απέκτησε ο Musk στην εταιρεία.

    Η αιφνίδια ανατροπή αναζωπύρωσε τις εικασίες σχετικά με τις προθέσεις του Musk για το Twitter, από τη στιγμή που αποκάλυψε ότι είχε μερίδιο πάνω από το 9% και έγινε ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος του κολοσσού των social media. Εάν δεν ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο, ο επιχειρηματίας δεν θα υπόκειται στη συμφωνία διατήρησης του μεριδίου του κάτω από το 14,9%.

    Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla και της SpaceX έχει μιλήσει για τις αλλαγές που θα εξέταζε για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο Musk δεν έχασε χρόνο και ενημέρωσε τους χρήστες σχετικά με πιθανές κινήσεις, από την μετατροπή των κεντρικών γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο σε καταφύγιο αστέγων και την προσθήκη ενός κουμπιού επεξεργασίας για tweets, έως τη χορήγηση σημάτων αυτόματης επαλήθευσης σε χρήστες premium.

    Αυτές οι ανοιχτές σκέψεις τράβηξαν το ενδιαφέρον ακόμη και του ιδρυτή της Amazon.com Inc. και ανταγωνιστή του Musk στις επιχειρήσεις στο διάστημα, Jeff Bezos.

    Ο Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο Twitter και πυροδοτεί συχνά αντιπαραθέσεις στην πλατφόρμα με τις αναρτήσεις του.

    Η Washington Post, επικαλούμενη εσωτερικά μηνύματα της εταιρείας, ανέφερε την περασμένη Πέμπτη ότι ορισμένοι εργαζόμενοι τις τελευταίες ημέρες εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο Musk θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στην κουλτούρα της εταιρείας, καθώς και να δυσκολέψει τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους.

    «Ας περιορίσουμε τον θόρυβο και ας μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά και σε αυτό που χτίζουμε», είπε ο Agrawal στο κυριακάτικο σημείωμά του προς τους υπαλλήλους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Το εντυπωσιακό πάρτι για το άνοιγμα του νέου εργοστασίου της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων

    O Elon Musk στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ