• Business

    Elon Musk: Αγόρασε μερίδιο 9,2% στο Twitter – Εκτόξευση της μετοχής κατά 26%

    • Bloomberg
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Ο Elon Musk απέκτησε μερίδιο 9,2% στην Twitter και αναδείχθηκε στον μεγαλύτερο μέτοχο της δημοφιλούς πλατφόρμας.

    Μετά την είδηση, η μετοχή του Twitter εκτινάχθηκε κατά 26% στην προσυνεδρίαση περίπου στα 49,40 δολάρια.

    Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές, ο δισεκατομμυριούχος κατέχει πλέον 73.486.938 μετοχές του Twitter, αξίας 2,89 δισ. δολαρίων, βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή.

    Ο 50χρονος Μusk έκανε δημοσκόπηση με τους περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter τον περασμένο μήνα, ρωτώντας τους αν η εταιρεία τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. Αφού πάνω από το 70% απάντησε αρνητικά, ρώτησε αν υπάρχει ανάγκη για μια νέα πλατφόρμα και είπε ότι ο ίδιος σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει τη δική του.

    Ο Μusk είναι μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στο Twitter, ωστόσο, στο παρελθόν κάποιες από τις αναρτήσεις του, τον έβαλαν σε περιπέτειες.

    Η είσοδος του στο μετοχικό κεφάλαιο της πλατφόρμας, θα αποτελέσει μία ακόμη μεγάλη δοκιμασία για τον νέο CEO του Twitter, Parag Agrawal, ο οποίος αντικατέστησε τον Jack Dorsey μετά την απροσδόκητη παραίτησή του τον Νοέμβριο.

    Η εταιρεία έθεσε φιλόδοξους στόχους για ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των ετήσιων εσόδων στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια και της αύξησης των 315 εκατομμυρίων καθημερινών χρηστών μέχρι το τέλος του 2023.

    Σημειώνεται ότι ο Musk δημοσίευσε ένα σκίτσο τον Δεκέμβριο, μετά την ανακοίνωση του Twitter ότι ο Agrawal πήρε τη θέση του Dorsey ως Διευθύνων Σύμβουλος. Απεικονίζει τον Agrawal ως τον σοβιετικό δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν και τον Dorsey ως επικεφαλής της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας Nikolai Yezhov, να χώνεται στο νερό.

    Twitter shares soar premarket on Elon Musk's stake

    Το Twitter δέχεται πιέσεις να προχωρήσει πιο γρήγορα στην κατασκευή νέων προϊόντων. Η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους εσόδων και αύξησης χρηστών για να πείσει τους δύσπιστους επενδυτές ότι σκέφτεται σοβαρά την επέκταση της.

    Ενώ το Twitter αναπτύσσεται σταθερά εδώ και χρόνια, τα κέρδη των μετοχών του έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τα αντίστοιχα των άλλων εταιρειών του κλάδου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αυτοί είναι οι rich cash του 2022: Πόσα λεφτά έχει ο Musk, o Gates, o Buffett-Ποιες γυναίκες έχουν μυθικά λεφτά



    ΣΧΟΛΙΑ