• Business

    Elon Musk: Αίτημα στη SEC για την startup xΑΙ – Ζητά να συγκεντρώσει 1 δισ. δολάρια σε προσφορά μετοχών

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Η xAI, η startup τεχνητής νοημοσύνης που ιδρύθηκε από τον Elon Musk , υπέβαλε αίτηση στην SEC για να συγκεντρώσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια προσφορά μετοχών.

    Η εταιρεία έχει ήδη εισπράξει σχεδόν 135 εκατομμύρια δολάρια από τέσσερις επενδυτές, με την πρώτη πώληση να πραγματοποιείται στις 29 Νοεμβρίου. Παράλληλα, έχει συνάψει μια «δεσμευτική και εκτελεστή συμφωνία» για την αγορά των υπόλοιπων μετοχών.

    Η startup τεχνητής νοημοσύνης, την οποία ανακοίνωσε ο Musk τον Ιούλιο , επιδιώκει να «κατανοήσει την αληθινή φύση του σύμπαντος», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Τον περασμένο μήνα, κυκλοφόρησε ένα chatbot με το όνομα Grok, το οποίο – σύμφωνα με την εταιρεία – είναι σχεδιασμένο να δίνει απαντήσεις με χιούμορ, αντλώντας έμπνευση από το διάσημο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας «Γυρίστε τον Γαλαξία με Οτοστόπ», του Ντάγκλας Άνταμς.

    Το chatbot έκανε το ντεμπούτο του μετά από δύο μήνες εκπαίδευσης και έχει γνώση του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο, ισχυρίζεται η εταιρεία.

    Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ είπε ότι οι επενδυτές στο X (πρώην Twitter) θα κατέχουν το 25% του X.AI.

    «Είμαστε ξεχωριστή εταιρεία από την X Corp, αλλά θα συνεργαστούμε στενά με την X (Twitter), την Tesla και άλλες εταιρείες για να σημειώσουμε πρόοδο προς την αποστολή μας», αναφέρει η xAI στον ιστότοπό της.

    Τα άτομα που εργάζονται στο xAI περιλαμβάνουν πρώην εργαζόμενους των DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter και Tesla . Εργάστηκαν σε έργα όπως το AlphaCode του DeepMind και τα chatbots GPT-3.5 και GPT-4 του OpenAI, σύμφωνα με τα προφίλ του LinkedIn.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τον Dow Jones – Στα 3 τρισ. δολάρια ξανά η κεφαλαιοποίηση της Apple

    Γιατί Bitcoin και χρυσός έχουν «απογειωθεί» – Οι εντυπωσιακές προβλέψεις για το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ