• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τον Dow Jones – Στα 3 τρισ. δολάρια ξανά η κεφαλαιοποίηση της Apple

    • NewsRoom
    Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple

    Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, με τον Dow Jones να σημειώνει τη δεύτερη διαδοχική του αρνητική συνεδρίαση, για πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 36.124,56 μονάδες με απώλειες -0,22%, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.567,18 μονάδες με πτώση -0,06%. Αντίθετα, σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις  14.229,91 μονάδες με άνοδο 0,31%. Ο Russell 2000, της χαμηλής κεφαλαιοποίησης, υποχώρησε κατά 1,38% στις 1.856,04 μονάδες, αντιστρέφοντας την πορεία της Δευτέρας.

    Την ίδια ώρα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το επίπεδο του 4,2%, μετά τα «ψυχρά» δεδομένα από την αγορά εργασίας.  Η πτώση της απόδοσης τους 10ετούς ομολόγου, έδωσε στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές.

    Η αγορά είχε κλείσει με απώλειες τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών από το «ράλι» των προηγούμενων πέντε ανοδικών εβδομάδων.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Apple, κλείνοντας στα 193,42 δολάρια με άνοδο 2,11%. Με τη σημερινή της άνοδο η μετοχή της κατασκευάστριας των iPhone είδε την κεφαλαιοποίησή της να επιστρέφει πάνω από το όριο των 3 τρισ. δολαρίων, στα 3,01 τρισ. δολάρια.

    Ακολούθησαν οι μετοχές των Merck και Verizon με άνοδο κατά 1,15% και 1,05% αντίστοιχα, ενώ άλλες 12 μετοχές έκλεισαν με ήπια άνοδο. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις σημείωσαν οι μετοχές των Procter & Gamble (-3,47%) και Goldman Sachs (-2,21%), ενώ απώλειες άνω του 1% σημείωσαν οι μετοχές των Dow, 3M, American Exrpess, Chevron, Walgreens Boots Alliance, Walt Disney και Intel.

    Εκτός του Dow Jones, η μετοχή της GitLab σημείωσε άνοδο 11,5% αφού η πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού ανοιχτού κώδικα ξεπέρασε τις τριμηνιαίες οικονομικές προσδοκίες και εξέδωσε ισχυρές οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Νέα βουτιά 1% για το WTI σε χαμηλό πέντε μηνών

    Γιατί Bitcoin και χρυσός έχουν «απογειωθεί» – Οι εντυπωσιακές προβλέψεις για το 2024

    ΔΕΗ: Στο 5,17% το ποσοστό της Goldman Sachs στα δικαιώματα ψήφου



    ΣΧΟΛΙΑ