• Business

    Έλον Μασκ: Πήρε δάνειο $1 δισ. από την SpaceX, τον ίδιο μήνα που απέκτησε το Twitter

    • NewsRoom
    Elon Musk


    Δάνειο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την SpaceX, την εταιρεία πυραύλων που διευθύνει, πήρε ο Έλον Μασκ, περίπου την ίδια περίοδο που εξαγόραζε το Twitter, για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

    Η SpaceX ενέκρινε το δάνειο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο υποστηρίχθηκε από ορισμένες μετοχές του Μασκ και τον Οκτώβριο, όπου ανέλαβε το Twitter, ο Μασκ άντλησε όλο το ποσό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται κάποια σχετικά έγγραφα.

    Ο Μασκ είχε συμφωνίες με τράπεζες για να δανειστεί έναντι των μετοχών του στις εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Tesla, ενώ η ιδιωτική SpaceX χρησίμευσε ως δανειστής του.

    Η WSJ αναφέρει ότι η πληρωμή για το Twitter περιέπλεξε περαιτέρω την οικονομική κατάσταση του Μασκ, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της SpaceX με μερίδιο 42%, ενώ το δικαίωμα της ψήφου του στο Διοικητικό Συμβούλιο έφτανε σχεδόν το 79% τον Μάρτιο.

    Παράλληλα, τονίζει ότι η SpaceX, είχε διαθέσιμα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τίτλους στα τέλη του περασμένου έτους.

    Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος, πούλησε ένα τεράστιο κομμάτι των μετοχών του στην Tesla το 2022, τόσο πριν όσο και μετά τη συμφωνία με το Twitter, ανεβάζοντας τις συνολικές του πωλήσεις σε περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που απογοήτευσε τους επενδυτές του κατασκευαστή EV.

    Τον Απρίλιο του 2023, η εταιρεία Tesla αποκάλυψε ότι είχε αυστηροποιήσει τους κανόνες γύρω από τον Mασκ, που χρησιμοποιούσε το μερίδιό του στην εταιρεία για να δανειστεί χρήματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ.

    Σημειώνεται ότι εκτός από την Tesla και τη X, ο Mασκ είναι συνιδρυτής και της νεοσύστατης εταιρείας Neuralink, η οποία ασχολείται με εμφυτεύματα εγκεφάλου.

    Το περασμένο Μάιο, η εταιρεία πήρε το «ok» από τις αμερικανικές Αρχές για τη διεξαγωγή της πρώτης κλινικής έρευνας σε άνθρωπο για τα εμφυτεύματα εγκεφάλου, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας ότι λάβαμε την έγκριση από τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), προκειμένου να ξεκινήσουμε την πρώτη κλινική έρευνα σε άνθρωπο» ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτησή της.

    «Είναι το αποτέλεσμα εξαιρετικής δουλειάς από την ομάδα της Neuralink, σε στενή συνεργασία με τον FDA και σηματοδοτεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα, το οποίο κάποια ημέρα θα επιτρέψει στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους», συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Έλον Μασκ: «Σκοτώνουν» το X/Twitter! – Γιατί μηνύει την εβραϊκή οργάνωση ADL

    Πετρέλαιο: Κοντά στα υψηλά Νοεμβρίου – Το σενάριο για πάνω από 100 δολ. το βαρέλι

    Ελαιόλαδο: Οι κλέφτες στοχεύουν στον “υγρό χρυσό” καθώς οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη



    ΣΧΟΛΙΑ