• Business

    Έλον Μασκ: «Σκοτώνουν» το X/Twitter! – Γιατί μηνύει την εβραϊκή οργάνωση ADL

    • Μαρία Βε

    Elon Musk’s twitter account


    Με αγωγές απειλεί ο ιδιοκτήτης του Χ (πρώην Twitter) Έλον Μασκ, την εβραϊκή μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, Anti-Defamation League (DAL), για την προσπάθειά της «να σκοτώσει την Χ, κατηγορώντας τον Μασκ ψευδώς για αντισημιτισμό».

    Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε κατηγορήσει και στο παρελθόν την οργάνωση, για απώλεια εσόδων από διαφημίσεις.

    Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, έκανε χθες μία ασυνήθιστη ανάρτηση, εξηγώντας τη θέση του όσον αφορά την ελευθερία του λόγου και τον αντισημιτισμό.

    «Προκειμένου να αποκαταστήσουμε το όνομα της πλατφόρμας μας σχετικά με το θέμα του αντισημιτισμού, φαίνεται ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταθέσουμε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Anti-Defamation… ω ειρωνεία!», έγραψε ο Μασκ.

    Ο ιδιοκτήτης της Tesla είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει ότι ήταν «υπέρ της ελευθερίας του λόγου αλλά κατά του αντισημιτισμού κάθε είδους».

    Κατηγόρησε την ADL για «αβάσιμες κατηγορίες» κατά του X/Twitter, δηλώνοντας ότι αυτό έκανε τους διαφημιζόμενους στην πλατφόρμα, να «παύσουν» τις δαπάνες τους.

    «Στους διαφημιζόμενους δεν αρέσουν οι “διαμάχες”, επομένως το μόνο που χρειάζεται η ADL για να επηρεάσει τα έσοδά μας από τις διαφημίσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, είναι να προβάλλει αβάσιμες κατηγορίες», μοιράστηκε ο Μασκ με τους χρήστες.

    «Ωστόσο έχει πολύ λιγότερη δύναμη στην Ασία, επομένως τα έσοδα από τις διαφημίσεις μας εκεί, είναι ακόμα ισχυρά».

    «Αυτή η “διαμάχη” οδηγεί τους διαφημιζόμενους στην “παύση’, ωστόσο η παύση παγιώνεται έως ότου να δώσει το “πράσινο φως” η ADL, κάτι που δεν θα κάνει χωρίς να συμφωνήσουμε να αναστείλουμε κρυφά ή να αποκλείσουμε οποιονδήποτε λογαριασμό δεν τους αρέσει. Αυτή είναι η σχέση που έχουν με το X/Twitter εδώ και πολλά χρόνια. Προφανώς, το έχουν αυτό με όλα τα δυτικά κοινωνικά μέσα», συνέχισε ο Μασκ.

    Την ίδια στιγμή, το ADL ανέφερε ότι η πολιτικής της ΜΚΟ είναι να μην σχολιάζει νομικές απειλές.

    Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης κάνει λόγο για «συντονισμένη επίθεση» στη ADL με το hashtag #BanTheADL με το οποίο έχει επίσης αλληλεπιδράσει ο Μασκ.

    «Η ADL δεν εκπλήσσεται και δεν πτοείται που αντισημίτες, λευκοί “υπέρμαχοι” των θεωριών συνωμοσίας και άλλα τρολ, έχουν εξαπολύσει συντονισμένη επίθεση στην οργάνωσή μας. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο», ανέφερε  εκπρόσωπος της ADL.

    «Αυτή η επίθεση έρχεται μετά τη συμμετοχή μας στην 60ή επέτειο της Πορείας στην Ουάσιγκτον, όπου η ADL περήφανα παρέλασε μαζί με Αφροαμερικανούς ηγέτες και με άλλες μειονότητες. Καταπολεμήσουμε το μίσος σε όλες του τις μορφές για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των εβραϊκών κοινοτήτων και άλλων περιθωριοποιημένων ομάδων», συμπλήρωσε.

    Ωστόσο, σε ξεχωριστή ανάρτηση, ο Μασκ διαβεβαίωσε έναν χρήστη ότι «η ADL φαίνεται να είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας εσόδων μας».

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Στην περίπτωσή μας, θα ήταν δυνητικά έτοιμοι να καταστρέψουν τη μισή αξία της εταιρείας μας, δηλαδή να παρουσιάσει ζημία περίπου 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

    Επιπλέον, ο Μασκ κατηγόρησε την ADL ότι «πιέζει σκληρά για να κλείσουμε λογαριασμούς όπως [Libs of TikTok], παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με τον αντισημιτισμό, που υποτίθεται τονίζεται στο καταστατικό της!».

    Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Μασκ ανέφερε ότι από τότε που απέκτησε πρόσβαση στο Χ, «η ADL προσπαθεί να “σκοτώσει” την πλατφόρμα, κατηγορώντας αυτή και εμένα ψευδώς ότι είμαστε αντισημιτικοί».

    Σε μια δεύτερη ανάρτηση, ο Μασκ υπογράμμισε ότι «Τα διαφημιστικά μας έσοδα στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά 60%, κυρίως λόγω της πίεσης που ασκεί η @ADL στους διαφημιζόμενους (αυτό μας είπαν), τη στιγμή που σχεδόν κατάφεραν να “σκοτώσουν” το X/Twitter!».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντισημιτισμός στο Twitter υπερδιπλασιάστηκε από τότε που ο Έλον Μασκ ανέλαβε την πλατφόρμα, σύμφωνα με σχετική έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία τεχνολογίας CASM Technology και το Ινστιτούτο Στρατηγικού Διαλόγου (Institute for Strategic Dialogue), η οποία είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Μάρτιο.

    Τις ημέρες αφότου ο Έλον Μάσκ ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο του 2022, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης γνώρισε μια αύξηση της ρητορικής μίσους.

    Ειδικά τα αντισημιτικά tweets υπερδιπλασιάστηκαν σε αυτό το διάστημα.

    Έλον Μασκ: Στο εδώλιο η Tesla για το σύστημα Autopilot

    Μπιάγκης: Η κυβέρνηση να ξεκινήσει ευρεία διαβούλευση για εκπόνηση εθνικής λιμενικής πολιτικής

    CVC: Επεκτείνεται στον τομέα των υποδομών με την εξαγορά της DIF Capital



    ΣΧΟΛΙΑ