• Business

    Elliott: Αγοράζει μερίδιο δισεκατομμυρίων στην Salesforce

    • NewsRoom

    Μαρκ Μπένιοφ, CEO Salesforce


    Ύστερα από μία περίοδο μαζικών απολύσεων, βουτιάς της μετοχής και απώλειας του 50% της χρηματιστηριακής της αξίας, η Salesforce, η εταιρεία λογισμικού, είδε την μετοχή της να ανακάμπτει ύστερα από την αγορά ενός «activist» μεριδίου δισεκατομμυρίων από το hedge fund Elliott Investment Management.

    Mέσω του «activist investor», η Elliott προσβλέπει σε στρατηγικές αλλαγές στην εταιρεία και επιδιώκει εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο.

    «Η Salesforce είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο και έχοντας παρακολουθήσει την εταιρεία για σχεδόν δύο δεκαετίες, έχουμε αναπτύξει βαθύ σεβασμό για τον Μαρκ Μπένιοφ (CEO της Salesforce) και για ό,τι αυτός έχει χτίσει», δήλωσε ο Τζέσε Κον, διευθύνων σύμβουλος στην Elliott σε δήλωση.

    Η Salesforce νωρίτερα μέσα στον μήνα ανακοίνωσε ότι θα κάνει περικοπές της τάξης του 10% στο προσωπικό της. Η χρηματιστηριακή της αξία έχει κάνει βουτιά από τα 300 δις δολάρια στα 151 δις δολάρια και πλέον η εταιρεία στην οποία εργάζονται περίπου 80.000 υπάλληλοι έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πιο προσεχτικές δαπάνες.

    Tα περασμένα χρόνια είχε τριπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της μέσω δεκάδων εξαγορών συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του Slack το 2021 για 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο Μπρετ Τέιλορ, ο οποίος ήταν συν-διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, είπε πέρυσι ότι θα άφηνε την εταιρεία για να επιστρέψει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ο Τέιλορ είχε θεωρηθεί ως η προφανής επιλογή εάν ο Μπενιοφ παραμεριζόταν ποτέ στο Salesforce.

    «Τώρα διαπραγματεύεται πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδά του», αναφέρει το Bloomberg Intelligence. «Η συμμετοχή της Elliott θα μπορούσε να βοηθήσει τη διοίκηση να επικεντρωθεί τόσο στην αύξηση των οργανικών πωλήσεων όσο και στην επέκταση του περιθωρίου κέρδους. Δεν θα εκπλαγούμε αν υπάρξει μια αλλαγή στην κορυφή, παρόμοια με αυτή που πέρασε η Microsoft το 2013».

    Υπενθυμίζεται ότι η Elliott, έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε πολλές εταιρείες πιέζοντας για αλλαγές όπως οι Paypal Holdings Inc., Pinterest Inc. και Western Digital Corp.

    Διαβάστε επίσης:

    Rothschild & Co: Νέος επικεφαλής στην Ελλάδα ο Μάριος Μπρούστας



    ΣΧΟΛΙΑ