• Business

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος- Ιωάννης Στασινόπουλος: Άνοιγμα σε νέες δραστηριότητες μέσα στην κρίση

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος


    Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, είναι η ψυχή του Costa Νavarino και ένας επιχειρηματίας που συνεχίζει να επενδύει μέσα στην κρίση.

    Τώρα μαζί με τον κ. Ιωάννη- Ιπποκράτη Στασινόπουλο σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τα γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ και να δημιουργήσουν έναν υψηλού επιπέδου χώρο αθλητισμού στην Αθήνα. Οι δύο εταίροι συμμετείχαν και «κτύπησαν» τον διαγωνισμό και τώρα εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μόλις δοθεί το «πράσινο φως» θα ξεκινήσουν και οι εργασίες αναβάθμισης των 16 γηπέδων αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ.

    Συγκεκριμένα οι δύο εταίροι ίδρυσαν την εταιρεία «Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», που σκοπό έχει τη λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων για την εκμάθηση του αθλήματος της αντισφαίρισης.

    Ο κ. Ιωάννης – Ιπποκράτης Στασινόπουλος της Βιοχάλκο είναι επιχειρηματίας με άμεσες και έμμεσες συμμετοχές σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

    Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είναι η «ψυχή» της ΤΕΜΕΣ, και εκείνος που κατάφερε να «επιβάλλει» την Μεσσηνία στον διεθνή τουριστικό χάρτη καθώς το Costa Νavarino έγινε από τους αγαπημένους προορισμούς για τους γκόλφερ και τους rich and famous.

    Εξάλλου η επένδυση στο Costa Νavarino, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όταν ολοκληρωθεί θα έχει υπερβεί τα 2,5δις ευρώ και παράλληλα θα έχει δημιουργήσει περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας.

    Η ΤΕΜΕΣ, η οποία μαζί με τον όμιλο Olayan έχουν και το ξενοδοχείο Hilton, επενδύει στο αύριο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία υψηλής ποιότητας χώρων άθλησης. Οι φιλοξενούμενοι του Costa Navarino έχουν το προνόμιο να αθληθούν στην ύπαιθρο, σε μία σειρά από δραστηριότητες, όπως είναι ποδηλασία, πεζοπορία, θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, wind surfing και kite surfing, μαθήματα γκολφ, αθλήματα ρακέτας.

    Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, είναι λοιπόν ο «Mr Costa Navarino» και μπήκε πολύ νωρίς στον χώρο του τουρισμού στο πλευρό του πατέρα του, όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν την τουριστική επένδυση στην Μεσσηνία.

    Σπούδασε στην Ecole Hoteliere de Lausanne, που είναι η κορυφαία στον κόσμο σχολή ξενοδοχειακού management. Η επαγγελματική του πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη.

    Η ιστορία του Costa Navarino είναι γνωστή, εμπνευστής ήταν ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, που ήθλε να βάλει την Μεσσηνία στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ξεκίνησε το 1997. Ωστόσο το πρώτο ξενοδοχείο λειτούργησε το 2009. Στο μεσοδιάστημα οι μάχες με την ελληνική γραφειοκρατία ήταν συνεχείς. Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος ήταν στο πλευρό του πατέρα του και μετά το θάνταο του παρτριάρχη το 2011 ανέλαβε τα ηνία της εμβληματικής ξενοδοχειακής μονάδας και κατέστησε την Μεσσηνία υπολογίσημη δύναμη στον τομέα του ποιοτικού τουρισμού.

    Το Costa Navarino είναι ένα τουριστικό συγκρότημα το οποίο διαχειρίζεται η διεθνής αλυσίδα Starwood Hotels & Resorts, με δύο πεντάστερα ξενοδοχεία, το The Romanos, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων και ανεξάρτητες κατοικίες, το The Westin Resort, το Anazoe Spa, ένα κέντρο σπα και θαλασσοθεραπείας έκτασης 4.000 τ.μ., δύο γήπεδα γκολφ διεθνών προδιαγραφών 18 οπών, εστιατόρια, χώρους για αθλητικές δραστηριότητες.

    Η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα με νέες επενδύσεις ύψους άνω των 250εκατ ευρώ, στις νέες περιοχές της Costa Navarino: Navarino Hills, Navarino Waterfront και Navarino Bay.

    Συγκεκριμένα στο Navarino Bay κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές resort, με 99 σουίτες και βίλες, το οποίο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη & Συνεργάτες και K-STUDIO.

    Στο Navarino Waterfront δημιουργείται ένα σύγχρονο, lifestyle resort με παραθαλάσσια Αγορά, το οποίο περιλαμβάνει 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows (αρχιτεκτονικό γραφείο Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη & Συνεργάτες).

    Στο Navarino Hills αναπτύσσονται δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών σε έκταση 1.500 στρεμμάτων, τα οποία έχει σχεδιάσει ο θρύλος του τουρνουά Ryder Cup και δύο φορές νικητής σε τουρνουά Masters, José Maria Olazábal.

    Και ακόμα η ΤΕΜΕΣ πρόκειται να λανσάρει σύντομα νέα οικιστική πρόταση, καθώς θα δημιουργήσει 42 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, στην περιοχή του Navarino Dunes.

    Κάθε επένδυση, κάθε κίνηση, κάθε δράση της ΤΕΜΕΣ γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Μάλιστα ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόσφατα ανέφερε πως: «αναπτύσσουμε περιβαλλοντικές δράσεις και είμαστε η πρώτη εταιρεία στον τομέα του τουρισμού που εκδίδει απολογισμό βιωσιμότητας».

    Υπογράμμισε πως στο Costa Navarino εξελίσσεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιοδέντρων στην Ευρώπη καθώς μέχρι τώρα έχουν μεταφυτευτεί 6.500 ελιές, με το κόστος μεταφύτευσης να ανέρχεται στα 400 ευρώ ανά δένδρο.

    Ενώ στην παραλία του Costa Navarino τα τελευταία χρόνια γεννήθηκαν και βγήκαν στην ανοικτή θάλασσα 19.000 χελωνάκια Καρέτα- Καρέτα.

    Πάντα στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ. Κωνσταντακόπουλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο μοντέλο αειφόρου επιχειρηματικότητας που εφαρμόζει η ΤΕΜΕΣ, καθώς το Costa Navarino έχει, στη δεκαετία λειτουργίας του, οικονομικό αποτύπωμα άνω των 2 δισ. ευρώ και καταγράφει άνω του 10% της επένδυσης ως θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και την κοινωνία.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ