• Business

    Ελλάκτωρ: Κλείνει το ομολογιακό των 50 εκατ. για την Άκτωρ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Άρης Ξενόφος


    Θέμα ημερών είναι η τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας για το ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ που θα λάβει η θυγατρική της Ελλάκτωρ για τις κατασκευές, Άκτωρ, με τους συμμετέχοντες να έχουν οριστικοποιηθεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από την ολλανδική Reggeborgh Invest και θα αποπληρωθεί μέσω της αύξησης κεφαλαίου αρχικά στην Ελλάκτωρ (120,5 εκατ. ευρώ) και στη συνέχεια στην Άκτωρ (100 εκατ. ευρώ από τη αύξηση της μητρικής).

    Η Άκτωρ θα καλύψει με το εν λόγω δάνειο ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της και θα αποκτήσει την αναγκαία ρευστότητα. Όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Άρης Ξενόφος, η θυγατρική για τις κατασκευές παρουσιάζει κάθε μήνα έλλειμμα της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ.

    Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Άκτωρ, στο μεταξύ, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες στην Ρουμανία, βρέθηκε στα έργα που εκτελεί η εταιρεία και συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών της χώρας.

    Στη γειτονική χώρα η ελληνική εταιρεία εκτελεί οδικά και σιδηροδρομικά έργα. Όπως έχει δεσμευτεί τον περασμένο Μάρτιο η διοίκησή της, ο αυτοκινητόδρομος Sebes-Turda θα παραδοθεί το καλοκαίρι, ενώ η κατασκευή του Περιφερειακού Βουκουρεστίου θα ξεκινήσει τέλη Μαΐου.

    Τα σιδηροδρομικά έργα που έχει αναλάβει, έπειτα από συμβάσεις που υπέγραψε πέρσι, είναι το «Rehabilitation of Brasov- Simeria railway: Apata – Cata LOT 2» συνολικής αξίας 563 εκατ. (εκ των οποίων αντιστοιχούν στην Άκτωρ 338 εκατ., ως συμμετέχουσα με ποσοστό 60% στην κοινοπραξία Alstom – Ακτωρ – Arcada) και το «Rehabilitation of Brasov- Simeria railway: 1. Brasov -Apata and 3. Cata- Sighisoara – LOT 1-3» αξίας 616 εκατ. (εκ των οποίων αντιστοιχούν στην Άκτωρ 185 εκατ. ευρώ, ως συμμετέχουσα με ποσοστό 30% στην κοινοπραξία Alstom –Άκτωρ – Arcada – Euroconstruct Trading ’98 S.R.L.). 

    Διαβάστε επίσης:

    Ελλάκτωρ: Δικαίωμα προαίρεσης των Ολλανδών στο ποσοστό 3,2% του εφοπλιστή Δ. Διαμαντίδη

    Ελλάκτωρ: Άλλαξε χέρια το 1,5%

    Ελλάκτωρ: Εθελουσία και «ψαλίδι» στις παροχές των εργαζομένων στο σχεδιασμό της διοίκησης



    ΣΧΟΛΙΑ