• Business

    Ελλάκτωρ: Για 2 μήνες παρατείνεται το call option για την εξαγορά των μετοχών του Λ. Μπόμπολα από την Reggeborgh

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Λεωνίδας Μπόμπολας, ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Για ένα δίμηνο προκειμένου να ολοκληρωθεί η κυοφορούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Ελλάκτωρ θα παραταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαίωμα προαίρεσης που έχει η Reggeborgh να αγοράσει το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα (12,5457%).

    Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται εκτός απρόοπτου σήμερα.

    Πηγές από τον κατασκευαστικό όμιλο αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην πρόθεση των Ολλανδών η συμμετοχή τους στον ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο να μην ξεπεράσει το 33%. Όπως σημειώνεται κατά την αύξηση κεφαλαίου πιθανό είναι να προκύψουν αδιάθετες μετοχές που θα κληθεί να τις καλύψει η Reggeborgh αυξάνοντας το ποσοστό της, άγνωστο πόσο (σήμερα είναι 14,17%).

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που θα προτείνει η νέα διοίκηση, έπειτα από τον οικονομικό έλεγχο που κάνει. Πρόθεσή της είναι οι αποφάσεις για αυτήν να ληφθούν κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ που είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει με την ατζέντα που έθεσε η πλευρά της Greenhill Investments Limited συμφερόντων των εφοπλιστών Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη.

    Για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας της Άκτωρ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια ενδιάμεση χρηματοδότηση.

    Πάντως, τα προβλήματα στη θυγατρική για τις κατασκευές δεν έχουν τέλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αυστραλία στην οποία δραστηριοποιείται η θυγατρική της Άκτωρ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, BIOSAR, ένας εκ των υπεργολάβων της εταιρείας έχει καταθέσει στα τοπικά δικαστήρια αίτημα πτώχευσης, υπόθεση που θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου.

    Παράταση του call option για την αγορά των μετοχών του Λ. Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ από την Reggeborgh

    Δ. Μπάκος: Ετοιμάζουμε το σχέδιο για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Ελλάκτωρ: Tο δικαστήριο απέρριψε ασφαλιστικά μέτρα των εφοπλιστών για δημοσιοποίηση της συμφωνίας Μπόμπολα – Reggeborgh



    ΣΧΟΛΙΑ