• Business

    Ελλάκτωρ: Έντονη φημολογία για εξελίξεις άμεσα στη μετοχική σύνθεση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης


    Τις τελευταίες 7 μέρες η μετοχή της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 έχει ανέβει 16,6%, τον τελευταίο ένα μήνα 24,29% ενώ στο τρίμηνο έχει ενισχυθεί 55,29%. Χθες έκλεισε στα 1,714 ευρώ, με άνοδο 0,94%, μια τιμή πάντως, που υπολείπεται (έστω οριακά) αυτής στις 2 Δεκεμβρίου 2019 (17,8 ευρώ).

    Είναι προφανές πως κάποιος ή κάποιοι αγοράζουν και αυτό σε συνδυασμό με την έντονη φημολογία και την ανάγκη για ενίσχυσης της ρευστότητας του κατασκευαστικού κλάδου (της θυγατρικής Άκτωρ)  οδηγεί στην εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα λάβουν χώρα εξελίξεις στη μετοχική σύνθεση.

    Από την πλευρά του ο ίδιος όμιλος χθες δεν επιβεβαίωνε την πληροφορία (η οποία «παίζει» εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα) ότι έχει κλείσει συμφωνία για την μεταβίβαση των μετοχών (περί το 25%) που ανήκουν στους Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιτσάντση, αλλά είναι ενεχυριασμένες στην αμερικάνικη Farallon η οποία τους παρείχε δάνειο το 2018 για να αυξήσουν τότε τη συμμετοχή τους και να αναλάβουν τη διοίκηση.

    Την ίδια στιγμή θα αποτελέσει έκπληξη αν η ολλανδική Reggeborgh εγκαταλείψει τη «μάχη». Ελέγχει επισήμως το 5,43% του ομίλου Ελλάκτωρ, ενώ ασκώντας το δικαίωμα προαίρεσης (call option) για το 12,5% του Λεωνίδα Μπόμπολα φτάνει στο 17,5%. Πρόκειται για ένα μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο, βρίσκεται στην Ελλάδα, έχοντας σημαντική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ Τέρνα και πριν αποφασίσει να «κτίσει» θέση και στην Ελλάκτωρ είχε καταρτίσει τη στρατηγική του.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα €136 εκατ. τα προσαρμοσμένο EBITDA στο εννεάμηνο – Στα €439 εκατ. η ρευστότητα

    Οι εφοπλιστές Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος συζητούν τη χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες για την Ελλάκτωρ

    Ελλάκτωρ: Όλα τα «μυστικά» για το ανοδικό άλμα του ομολόγου του που κερδίζει 17,3% μέσα στον Νοέμβριο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ