• Business

    Ελλάκτωρ: Ανοιχτή δημόσια καταγγελία του Δημήτρη Καλλιτσάντση κατά του Αναστασίου Καλλιτσάντση

    • NewsRoom

    Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης


    Δήλωση σχετικά με τις διοικητικές αλλαγές στην ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ αλλά και την επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. έκανε ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

    Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης

    «Κατά παρέκκλιση από τις αρχές της κίνησης Change4Ellaktor χωρίς καμία θεσμική πρότερη επαφή, την Τετάρτη 20.01.2021, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ  Αναστασίου Καλλιτσάντση, απώλεσα την ιδιότητα του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, 100% θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.
    αν και καθ’ ημίσειαν μέτοχος της PEMANOARO Ltd.

    Αυτά συμβαίνουν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της 27 ης Ιανουαρίου 2021 όπου έχει τεθεί θέμα αλλαγής Διοίκησης του Ομίλου, σε μία περίοδο που η υφιστάμενη Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προσπαθεί να πείσει ότι υπηρετεί την Αλήθεια, τη Διαφάνεια και την ευλαβική τήρηση των αρχών Εταιρικής Διακυβέρνησης, βασικό στόχο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor που στη Γενική Συνέλευση της 25 ης Ιουλίου 2018, κέρδισε την εμπιστοσύνη και την ψήφο της πλειοψηφίας των μετόχων.

    Η σταδιακή και ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους και τους σκοπούς της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, που εξακολουθεί να συντελείται  από τη σημερινή Διοίκηση του Ομίλου, οδήγησε στην επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 27 ης Ιανουαρίου 2021, και υπήρξε μία από τις αιτίες των διαφωνιών μου  με την σημερινή Διοίκηση του Αναστασίου Καλλιτσάντση, με κορύφωση την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Εν τούτοις ο σύνδεσμός μου με την Εταιρεία που συμμετείχα μετοχικά και εργάσθηκα συνεχώς για 40 έτη, παραμένει ισχυρός και λυπάμαι βαθιά για την σοβούσα κρίση.

    Εύχομαι και πιστεύω ότι η Γενική Συνέλευση της 27 ης Ιανουαρίου 2021, θα δώσει μία ισχυρή Νέα Διοίκηση στον Όμιλο που θα αποκαταστήσει την ηρεμία και την συγκέντρωση στο πραγματικό έργο, που θα αποδώσει αξία στους μετόχους, καθοδήγηση και ασφάλεια στους εργαζόμενους, και εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και στους πελάτες
    της Μεγάλης αυτής Εταιρείας.»

    Διαβάστε επίσης:

    Ελλάκτωρ: Τα μυστικά ραντεβού με τους τραπεζίτες, ο γρίφος Διαμαντίδη και οι αγορές από το ταμπλό

    Ελλάκτωρ: Τι κρύβει η νέα συμφωνία για την παραχώρηση μετοχών στους Μπάκο – Καϋμενάκη και η κοινή τους θέση με τη πλευρά Καλλιτσάντση

    Η μάχη στο παρασκήνιο για ακόμα 19 μέρες θα κρίνει το μέλλον της Ελλάκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ