• Business

    Εκστρατεία Καραμούζη-Καραβία

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank


    Στο φουλ διατηρεί τις μηχανές η διοίκηση της Eurobank και ήδη Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας θερμαίνουν τις σχέσεις με τους πελάτες, αρχίζοντας από τη Θεσσαλονίκη τις επαφές με την επιχειρηματική κοινότητα και με «φρέσκο» τον αέρα της επιτυχημένης αύξησης κεφαλαίου.

    Πλήρως ιδιωτική η Eurobank, με το δημόσιο να ελέγχει κάτω από το 3%, υλοποιεί μια στρατηγική που επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση της τράπεζας στην αγορά, συντονιζόμενη με τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην οικονομία.

    Νίκος Καραμούζης, ετών 63. Πρόεδρος Eurobank
    Νίκος Καραμούζης, ετών 63. Πρόεδρος Eurobank

    Καραμούζης και Καραβίας συναντώνται με τους επιχειρηματίες πελάτες της τράπεζας για να τους ενημερώσουν τόσο για την αύξηση κεφαλαίου όσο και για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας που περιλαμβάνει την στήριξη της επιχειρηματικότητας και ιδίως της εξωστρέφειας και τη συμβολή στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και κλάδων μέσω της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ δεν λείπει από τις συναντήσεις με τους πελάτες και το θέμα της επιστροφής των καταθέσεων που βρίσκονται εκτός συστήματος.

    Η διοίκηση της Eurobank «βλέπει» το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων ως ευκαιρία αναδιάρθρωσης της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα στον ρόλο ενός καταλύτη για να αυξηθεί το μέσο μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε κλάδους όπου η χώρα μπορεί να έχει παρουσία στις διεθνείς αγορές.

    Ο στόχος είναι η διάκριση υγιών επιχειρήσεων και άλλων που είναι μεν βιώσιμες αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω υψηλού δανεισμού και η στήριξη όσων έχουν πραγματικές προοπτικές να ανακάμψουν καθώς επίσης και όλους τους επιχειρηματίες που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις τους συνεργαζόμενοι με τις τράπεζες. Η Eurobank έχει ήδη πρωτοβουλίες σε εξέλιξη στην κατεύθυνση αυτή, με αιχμή κλάδους όπως των ιχθυοκαλλιεργειών, των τροφίμων και του τουρισμού και σκοπεύει να τις πολλαπλασιάσει για τη δημιουργία ισχυρότερων, βιώσιμων, επιχειρήσεων με τη συμμετοχή νέων μετόχων που θα εισφέρουν νέα κεφάλαια και θα εμφυσήσουν νέα πνοή στις επιχειρήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ