• Business

    Εκατό επιχειρηματίες θα χάσουν τον έλεγχο των εταιριών τους. Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο των τραπεζών


    Eκατό ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας περιλαμβάνει η μαύρη λίστα των τραπεζών. Πρόκειται για τους πρώτους που θα δοκιμάσουν το «μαστίγιο» της νέας νομοθεσίας που θα επιτρέπει την εκπαραθύρωση μετόχων και διοικήσεων που δεν συνεργάζονται.

    Παλιά τζάκια και νεόπλουτοι επιχειρηματίες που επωφελήθηκαν από τις χρυσές ημέρες του τραπεζικού συστήματος, έζησαν – και ζουν – dolce vita και δεν βάζουν το χέρι για να στηρίξουν τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις τους, θα βρεθούν εκτός, και με το νόμο.

    Η πολυαναμενόμενη σχετική νομοθεσία βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας, μετά από πίεση των θεσμών αφού η αριστερή κυβέρνηση δεν θεωρεί φαίνεται κρίσιμο να «τιμωρηθούν» οι επιχειρηματίες που αφήνουν επιχειρήσεις σαπάκια με απλήρωτους εργαζόμενους.

    Στον αντίποδα, οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να δράσουν πλέον επιθετικά. Είναι ενδεικτικά τα χθεσινά tweet του Νίκου Καραμούζη που πέρασε το μήνυμα σε μετόχους και διοικήσεις που δεν αποτελούν μέρος της λύσης.

    To νέο νομοθετικό πλαίσιο θα επιτρέπει την εκδίωξη των διοικήσεων και των μετόχων που εμποδίζουν την εξεύρεση λύσης και δεν συμβάλλουν με κεφάλαια στην διάσωση των επιχειρήσεων τους.

    Το mononews.gr έχει αποκαλύψει ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε δεκάδες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις των οποίων οι διοικήσεις αρνούνται να συνεργαστούν με τις τράπεζες για την εξυγίανσή τους, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα εμφανίζονται αποφασισμένα να προχωρήσουν με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου να… επαναφέρουν στη ζωή αυτές τις εταιρείες-ζόμπι, πίσω από τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις κρύβονται επιχειρηματίες-απατεώνες.

    Oι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα δεχθούν πολλαπλά χτυπήματα αφού ξεκινούν με φόρα πλειστηριασμοί έχοντας στο στόχαστρο καταρχάς ακίνητα με αξία άνω των 300.000 ευρώ.

    Ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές και εξοχικές κατοικίες θα βγούν στο σφυρί για δανειολήπτες που έχουν «ξεχάσει» να πληρώνουν τα δάνειά τους.

    Πολλοί εξ αυτών βρίσκονται στη τραπεζική λίστα των 100 most wanted έχουν δεί το όνομά τους και σε άλλες γνωστές λίστες που ελέγχονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς ενώ ο κλοιός σφίγγει περαιτέρω με το ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης καταθέσεων και εισοδημάτων που θα αποκαλύπτει αποκλίσεις εντός 24 ωρών.

    Το πρώτο αρχικό έγινε με την ενοποίηση των διαφόρων λιστών φορολογουμένων για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις πιθανής φοροδιαφυγής και όλες, Λαγκάρντ, καταθετών Λουξεμβούργου, όσων είχαν εμβάσματα ή καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ στο διάστημα 2000-2012 ενώθηκαν σε μία με 1.270.047 ΑΦΜ.

    Πλέον το νέο σύστημα ανάλυσης και διασταύρωσης στοιχείων, υπόσχεται ότι μέσα σε 24 ώρες θα αναδεικνύει τις αποκλίσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων και εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

    Το σύστημα, σε λίγες ώρες θα επεξεργάζεται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με τις πρωτογενείς καταθέσεις του φορολογούμενου, αλλά και στοιχεία για κάθε κίνηση χρηματοπιστωτικών προϊόντων σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα παρόμοια περιουσιακά στοιχεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/karamouzis-pros-efpora-afentika-stratigikous-kakoplirotes-den-plironete-chanete-tin-epichirisi-sas/75252



    ΣΧΟΛΙΑ