• Business

    Εφορία: Πώς θα βγάλει τώρα στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα

    πλειστηριασμοί


    Με θεαματικούς ρυθμούς αναμένεται να αυξηθούν μέσα στους επόμενους μήνες οι πλειστηριασμοί ακινήτων υπέρ του Δημοσίου, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζεται για ένα μπαράζ πλειστηριασμών, προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη των εσόδων που της αναλογούν στον προϋπολογισμό, και αγγίζουν τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ήδη, ενώ μέχρι πρόσφατα οι ανακοινώσεις για πλειστηριασμούς ακινήτων που έβρισκε κανείς στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού, πλέον έχουν φτάσει τους 12, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς όλο και περισσότερα ακίνητα θα βγαίνουν στο “σφυρί”.

    Επομένως, τα εκατομμύρια των οφειλετών του Δημοσίου θα πρέπει πλέον να ανησυχούν, πέρα από τις κατασχέσεις εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων, και για κατασχέσεις των ακινήτων τους. Σημειωτέον ότι ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι πλειστηριασμοί της ΑΑΔΕ γίνονται με τιμή εκκίνησης την εκτός πραγματικότητας αντικειμενική αξία των ακινήτων, σε αντίθεση με τους πλειστηριασμούς ακινήτων που γίνονται με επισπεύδουσες τις τράπεζες, όπου η τιμή εκκίνησης είναι η εμπορική αξία τους. Αυτό είναι κάτι που σύντομα πρόκειται να “διορθωθεί”, αφού ήδη νομοθετικά το θέμα έχει λυθεί και το μόνο που απομένει είναι η έκδοση μίας εγκυκλίου από την ΑΑΔΕ που θα επιτρέπει στην Αρχή και τυπικά να βγάζει στο σφυρί ακίνητα στην εμπορική τους τιμή.

    Με τη ρύθμιση αυτή τα ακίνητα που θα βγάζει σε πλειστηριασμό η ΑΑΔΕ λογικά θα προσελκύσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, καθώς μέχρι σήμερα που οι πλειστηριασμοί γίνονται με τιμή εκκίνησης την αντικειμενική αξία, ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δικαστική απόφαση: Προσωρινή επιμέλεια τέκνου και μετοίκηση μητέρας στο εξωτερικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλά νέα για Ελλάκτωρα και καζίνο Πάρνηθας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκήνιο: Γιατί ο Τσίπρας ακύρωσε τη συνάντηση με τον Τσαβούσουγλου



    ΣΧΟΛΙΑ