• Business

    Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος της RBS και ελληνικών ναυτιλιακών, Ρεξ Χάρινγκτον


    Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 83 ετών, ο Ρεξ Χάρινγκτον, το άλλοτε ανώτατο στέλεχος της Royal Bank of Scotland που συνέδεσε το όνομά του με την ηγετική παρουσία της RBS στον ελληνικό ναυτιλιακό κλάδο.

    Μετά από τις σπουδές του στην Οξφόρδη, ο Χάρινγκτον εντάχθηκε στο δυναμικό της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας το 1957 ως εκπαιδευόμενος, και για τα επόμενα 41 χρόνια εργάστηκε ως τραπεζικός, μεταπηδώντας το 1969 στην εμπορική τράπεζα Baring Brothers και το 1973 στη θυγατρική της RBS, Williams & Glyn, η οποία τότε σχεδίαζε να ανοίξει υποκατάστημα στην Ελλάδα.

    Ο Χάρινγκτον, γνωστός για την ευστροφία του και την οξυδέρκειά του, έμεινε στην RBS μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 1998 (αντικαταστάθηκε από τον Λάμπρο Βαρναβίδη), και ήταν από τους βασικούς παράγοντες πίσω από την ενίσχυση της θέσης της βρετανικής τράπεζας στην ελληνική ναυτιλιακή αγορά κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, μένοντας πιστός στην άποψή του ότι η Ελλάδα είναι η κυρίαρχη δύναμη της παγκόσμιας ναυτιλίας. Μάλιστα, μετά τη συνταξιοδότησή του εργάστηκε σε πολλές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η Navios Maritime, η General Maritime και η Royal Olympic Cruise Line.

    Ο γιος του Ρεξ Χάρινγκτον, Τζέιμς, δραστηριοποιείται ως ναυλομεσίτης και τον περασμένο Μάρτιο ίδρυσε την Advanced Shipping, με έμφαση στα τάνκερ, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Advanced Shipping & Trading, με έδρα την Αθήνα.

    Ο Χάρινγκτον είχε άλλα δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, τον Μαρκ και την Άναμπελ. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στο Σάρεϊ της Αγγλίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Νέο big deal για τον Συμεών Παληό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοπόροι στις παραγγελίες πλοίων για το 2017 οι Έλληνες εφοπλιστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο CEO της GasLog βλέπει μεγάλη αύξηση της ζήτησης στην αγορά LNG την επόμενη τριετία



    ΣΧΟΛΙΑ