• Business

    EOS Capital: Τα σχέδια για την ανάπτυξη του «Φρεσκούλη» – Το νέο εργοστάσιο και ο στόχος για διπλάσιες πωλήσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ταμβακάκης

    Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. CEO EOS CAPITAL


    Στη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας και στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών αναμένεται να κατευθυνθεί μεγάλο μέρος των κεφαλαίων ύψους 11 εκατ. ευρώ που τοποθέτησαν από κοινού η EOS Capital και το Elikonos στην Eurocatering, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

    Η εταιρεία του Χρυσόστομου Μαυρόπουλου, η οποία δραστηριοποιείται στην τυποποίηση φρέσκων λαχανικών στοχεύει σε σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια εκμεταλλευμένη τη δυναμική του brand «Φρεσκούλης» που έχει καταφέρει να διεισδύσει αρκετά στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

    Με την στήριξη των νέων κεφαλαίων αλλά και τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας, η εταιρεία στοχεύει στον διπλασιασμό των πωλήσεών της σε ορίζοντα πενταετίας, φθάνοντας ή και ξεπερνώντας τα 70 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, σχεδιάζεται περαιτέρω επέκταση στην αγορά της Βαλκανικής, πέραν της Βουλγαρίας όπου η εταιρεία έχει ήδη παρουσία μέσα από τοπικό συνεργάτη. Δεν αποκλείεται μάλιστα η προοπτική δημιουργίας μονάδας και στην βουλγάρικη αγορά.

    Πηγές της EOS Capital μιλώντας στο mononews.gr εμφανίζονται αισιόδοξες για την πορεία της Eurocatering και επισημαίνουν πως πέρα από τα κεφάλαια θα στηρίξουν την εταιρεία με την τεχνογνωσία που διαθέτουν ενώ θα βοηθήσουν, ώστε να υπάρξουν συνέργειες και με τις υπόλοιπες εταιρείες τροφίμων που έχουν επενδύσει μέχρι σήμερα (π.χ. Agrifreda και Μινέρβα). «Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει πολύ προοπτική και μέλλον…», σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως είναι απόλυτα υγιής χρηματοοικονομικά.

    Όσον αφορά στην στρατηγική της EOS για την φετινή χρονιά, υπογραμμίζουν πως πρόθεση της διοικητικής ομάδας είναι να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς του 2020, οπότε και ολοκληρώθηκαν πέντε επενδύσεις συνολικού ύψους 45 εκατ. ευρώ, τονίζοντας πως ήδη εξετάζονται διάφορες ευκαιρίες σε διάφορους κλάδους, με έμφαση πάντοτε τα τρόφιμα. Επισημαίνουν πως οι Έλληνες επιχειρηματίες αρχίζουν και αλλάζουν νοοτροπία και στάση απέναντι στα funds, αντιλαμβανόμενοι τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από πιθανή συνεργασία μαζί τους.

    Σχολιάζοντας το ευρύτερο περιβάλλον θεωρούν πως η ελληνική οικονομία μπορεί να πετύχει δυναμική ανάκαμψη στην μετά Covid-19 εποχή, υπό την προϋπόθεση ότι η περιπέτεια της πανδημίας τελειώσει σύντομα και δεν ταλαιπωρήσει για πολύ ακόμη την ελληνική επιχειρηματικότητα.

    H Eurocatering ΑΕ είναι μία ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000 και η δραστηριότητά της περιλαμβάνει τη διαλογή, την τυποποίηση και τη διάθεση οπωροκηπευτικών, σε όλη την Ελλάδα. Από το 2004, σύστησε στο κοινό τις έτοιμες σαλάτες Φρεσκούλης. Σήμερα διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά και κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα. Για το 2020 η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 38,7 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε πάνω από 3 εκατ. ευρώ.

    EOS Capital: Επένδυσε €4,5 εκατ. στην Obrela Security Industries



    ΣΧΟΛΙΑ