• Business

    Χαλυβουργική: Τι απαντούν Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος στο mononews και… ποιος θα βάλει τα λεφτά

    Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος

    Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος


    “Ο πατέρας μας είναι ο μοναδικός χρηματοδότης της Χαλυβουργικής”, τονίζουν οι υιοί Αγγελόπουλοι σε σημερινή ανακοίνωσή τους σχολιάζοντας τη χθεσινή Γενική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν οι ίδιοι και ο πατέρας τους κ. Κ. Αγγελόπουλος.

    Όπως διευκρινίζουν στη σημερινή ανακοίνωση, το ποσοστό με το οποίο συμμετέχουν στη Χαλυβουργική δεν υπερβαίνει το 1% ενώ υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος ο πατέρας τους έχει δηλώσει ότι ήταν και θα είναι ο μοναδικός  χρηματοδότης της Χαλυβουργικής.

    Ενδεχομένως η διευκρίνισή τους σχετίζεται με το γεγονός ότι υπάρχει εκ νέου ανάγκη χρηματοδότησης της εταιρείας και θέλουν να ξεκαθαρίσουν ότι αυτή η ανάγκη, δηλαδή το να μπουν νέα κεφάλαια στη Χαλυβουργική,  δεν είναι κάτι που τους αφορά.

    Ίσως αυτό είναι η απάντησή τους σε αίτημα που έλαβαν από τον πατέρα τους, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, να συνεισφέρουν και αυτοί σε μελλοντική αύξηση κεφαλαίου. Αυτό, εξάλλου, ανέφερε ο Κ. Αγγελόπουλος σε άλλη επιστολή του τον Δεκέμβριο του 2018, στην οποία έλεγε: “Ο καθένας αντιλαμβάνεται λοιπόν τον τεράστιο αγώνα που έδωσα και δίνω από το 2010 μέχρι σήμερα με την ακατάπαυστη δραστηριότητά μου να διατηρήσω εν ζωή την εταιρεία. Σε σχέση με τις τελευταίες δηλώσεις των μικρομετόχων της εταιρείας Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελοπούλου (ο πρώτος εκ των οποίων ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 2002 έως και το 2017), σημειώνω ότι έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και να εισφέρουν χρήματα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι λοιπές δηλώσεις τους που αναφέρονται στην σύζυγό μου είναι ψευδέστατες και εκ του πονηρού”.

    Απαντούν δηλαδή, οι υιοί Αγγελόπουλοι στο δημοσίευμα του mononews λέγοντας “δεν συμφωνήσαμε ότι εμείς θα βάλουμε δικά μας κεφάλαια στην αύξηση κεφαλαίου που χρειάζεται  εταιρεία κι αν πιστέψατε κάτι τέτοιο έγινε παρανόηση”. Ωστόσο το σχετικό με τη Γενική Συνέλευση της Χαλυβουργικής δημοσίευμα του mononews ανέφερε μόνο ότι… η Συνέλευση έγινε σε καλό κλίμα.

    Δεν είναι απλοί μέτοχοι του 1%

    Υπενθυμίζεται, ωστόσο ότι οι υιοί Αγγελόπουλοι εκτός από μέτοχοι του 1% της εταιρείας είναι και…υιοί του Κ.Αγγελόπουλου, αλλά και αυτοί που συζητούσαν με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού των 410 εκατ. ευρώ  και σύμφωνα με την επιστολή του πατέρα τους Κ.Αγγελόπουλου που είχε δημοσιεύσει το mononews, ο ίδιος ανέφερε ότι τους πρότεινε να τους μεταβιβάσει τις μετοχές της Χαλυβουργικής. Όπως τόνιζε στην επιστολή, στις 16/11/2018 τους συνάντησε  στο σπίτι του για να συζητήσουν θέματα της Χαλυβουργικής και τους πρότεινε, σαν πρώτο βήμα να τους μεταβιβάσει τις μετοχές της Χαλυβουργικής.

    Κύκλοι του Κ. Αγγελόπουλου υποστήριζαν τότε ότι η απόφαση  του Κ. Αγγελόπουλου να τους  μεταβιβάσει τη Χαλυβουργική, ήταν η απάντησή του, στο δικό τους αίτημα. Τα παιδιά του, του είπαν ότι είναι σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας, ύψους 410 εκ. ευρώ, με την Εθνική και τις άλλες τράπεζες και για να ολοκληρωθεί η συμφωνία αναδιάρθρωσης, πρέπει να έχουν αυτοί τις μετοχές. Κι ενώ  ο ίδιος ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους, και δέχτηκε  να τους τις μεταβιβάσει, αυτοί μετά αδιαφόρησαν.

    Αυτοί ήταν τουλάχιστον οι ισχυρισμοί της πλευράς του πατέρα τους, στις 29/11/2019, κάτι που αποδεικνύει ότι η εμπλοκή τους στο θέμα της Χαλυβουργικής είναι σημαντικότερη του συμβολικού ποσοστού που διαθέτουν ύψους 1%.  Τι ακριβώς συμβαίνει και τι σχέδιο έχουν οι δύο πλευρές για τη Χαλυβουργική  μόνο οι ίδιοι ξέρουν.

    Ωστόσο, φάνηκε τουλάχιστον από τις πληροφορίες που διέρρευσαν από την πλευρά του Κ.Αγγελόπουλου ότι υπάρχει μια διάθεση προσέγγισης και επίλυσης των διαφορών, οι οποίες δεν αφορούν τη Χαλυβουργική αλλά τη διαχείριση της συνολικής περιουσίας του Κ. Αγγελόπουλου.

    Αναλυτικά η δήλωση των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου αναφέρει:

    “Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης τυχόν προκλήθηκε από σημερινά ανακριβή δημοσιεύματα, διευκρινίζουμε ότι στη Γενική Συνέλευση της Χαλυβουργικής που πραγματοποιήθηκε χθες (04/07/2019) συμμετείχαμε με το ποσοστό μας που δεν υπερβαίνει το 1%.

    Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθυμίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο την από 23/11/2018 δημόσια δήλωση στην οποία φέρεται να έχει προβεί ο πατέρας μας και σύμφωνα με την οποία «ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής”.



    ΣΧΟΛΙΑ