• Business

    EBRD: Επένδυσε 12 εκατ. ευρώ στο «πράσινο» ομόλογο της Noval Property

    • NewsRoom
    EBRD: Επένδυσε 12 εκατ. ευρώ στο «πράσινο» ομόλογο της Noval Property

    Παναγιώτης Καπετανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος Noval


    Συνολικά από την έκδοση αντλήθηκαν 120 εκατ. ευρώ.

    Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) συμμετείχε επιτυχώς στην έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου της Noval Property με μια επένδυση ύψους 12 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η EBRD, η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κλάδου real estate στην Ελλάδα από πλευράς ενεργητικού, με ένα χαρτοφυλάκιο 43 εμπορικών ακινήτων με αποτίμηση 390 εκατ. ευρώ και είναι θυγατρική της Βιοχάλκο.

    Το «πράσινο» ομόλογο της Noval Property, που είναι εισηγμένη στο ελληνικό Χρηματιστήριο, συμβαδίζει με τους κανόνες των Πράσινων Ομολόγων της Διεθνούς Ένωσης Κεφαλαιαγοράς και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της κλιματικής εταιρικής διακυβέρνησης, υποστηρίζοντας παράλληλα τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στην ανάπτυξη της τοπικής πράσινης κεφαλαιαγοράς.

    Η έκδοση προωθεί τη στρατηγική της Noval Property να αναπτυχθεί, παρέχοντας χρηματοδότηση για την επιδίωξη νέων επενδύσεων και αναπτύξεων ακινήτων, διαφοροποιώντας παράλληλα τις πηγές χρηματοδότησής της και αναδιαρθρώνοντας τον ισολογισμό της.

    Η Noval Property έχει δεσμευτεί να επενδύσει τα έσοδα της EBRD στη χρηματοδότηση περιουσιακών στοιχείων με πράσινη πιστοποίηση, επιτυγχάνοντας τουλάχιστον την πιστοποίηση LEED Gold ή BREEAM Very Good.

    Όπως ανέφερε ο Vlaho Kojakovic, επικεφαλής του τομέα ακινήτων και τουρισμού της EBRD:

    «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τη Noval Property στο εναρκτήριο βήμα της για πρόσβαση στις πράσινων χρηματαγορές και για τη διεύρυνση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου. Η Noval Property θα επιδιώξει την ανάπτυξη μιας σειράς βιώσιμων κτιρίων με πράσινη πιστοποίηση, τα οποία επί του παρόντος είναι σε περιορισμένη προσφορά στην αγορά, υποστηρίζοντας τελικά την απανθρακοποίηση του κτιριακού τομέα στην Ελλάδα».

    Ο Παναγιώτης Καπετανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, σχολίασε: «Η Noval Property δεσμεύεται για πράσινα κτίρια και αειφόρο ανάπτυξη. Τα έσοδα από αυτήν την έκδοση θα μας βοηθήσουν να εμπλουτίσουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας με πράσινη πιστοποίηση προχωρώντας αξιοποιώντας τις κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και νιώθουμε τιμή που η EBRD συμμερίστηκε το όραμά μας και μας υποστήριξε».

    Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περίπου 5,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 80 έργα σε ελληνικούς κλάδους όπως τον εταιρικό, τον χρηματοοικονομικό, τον ενεργειακό και τον τομέα υποδομών.

    Διαβάστε επίσης

    Noval Property: Στο 2,65% το επιτόκιο των ομολογιών – 2,8 φορές η κάλυψη της έκδοσης, επιβεβαίωση mononews



    ΣΧΟΛΙΑ