• Business

    €35 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και συνοδά έργα

    • NewsRoom
    ΙΣΑ: Να υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης των μοριακών τεστ από θεράποντα ιατρό - μοριακά τεστ

    Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής


    Συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει:

    «Είναι η Διοίκηση Πατούλη που διέθεσε από το 2020 ως σήμερα, πάνω από 35.000.000 ευρώ για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα υλοποίησε την αναγκαία παρέμβαση της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου κι άλλων συνοδών έργων στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με στόχο την ομαλή λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης , την ασφαλή πρόσβαση των θεατών και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή.

    Με πράξεις και όχι με λόγια, ενισχύσαμε τον αθλητισμό της Αττικής με μια ακόμη σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση , που θα την χαίρονται οι αθλητές του ιστορικού σωματείου της ΑΕΚ και οι φίλαθλοι όλης της χώρας. Μια εγκατάσταση που θα αποτελεί ταυτόχρονα σημείο αναφοράς του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

    Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στηρίζει απόλυτα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της, στο δύσκολο έργο τους.

    Καθοριστικό ρόλο όχι μόνον στο στάδιο της κατασκευής, αλλά στη συνέχεια και στην αδειοδότηση και ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, διαδραματίζουν τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

    Στο δύσκολο και υπεύθυνο έργο τους έχουν την αμέριστη στήριξη της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εφαρμόζουν χωρίς εξαιρέσεις όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία . Και στην περίπτωση της αδειοδότησης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ισχύει αυτός ο κανόνας, αφού για όλους μας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι τις ίδιες προτεραιότητες με μας έχει η Διοίκηση της ΑΕΚ, η οποία θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου το νέο γήπεδο να ανοίξει όσο το δυνατόν συντομότερα τις πόρτες του και να υποδεχθεί με ασφάλεια, τους θεατές και την ομάδα.

    Σε εξέλιξη μεγάλα αθλητικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής

    Όμως δεν είναι μόνον το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, πολλά ακόμη αθλητικά έργα υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στην Αττική, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

    · Το νέο κλειστό βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων και συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης ύψους 20.850.000,00 ευρώ, η έδρα του ιστορικού Πανιώνιου

    · Την ανακατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000 ευρώ.

    · Τα έργα υποδομής προϋπολογισμού άνω των 20.000.000 ευρώ που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής για να γίνει πράξη η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και το νέο γήπεδο του ΠΑΟ

    · Η χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου κλειστού Κολυμβητηρίου για τις ανάγκες του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας πόλο, στον ευρύτερο χώρο του ΣΕΦ, έργο για το οποίο αναμένουμε τις μελέτες από τον Ολυμπιακό προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του.

    · Η μελέτη για την ανακατασκευή του Ανοικτού Κολυμβητηρίου του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, η εγκατάσταση υβριδικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού σταδίου Περιστερίου ¨Ατρόμητος-Άγγελος Ράμφος¨, καθώς και δεκάδες αθλητικά έργα σε όλη την Αττική.

    Με όραμα, σχέδιο και πράξεις και όχι με κούφια λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, όπως γινόταν στο παρελθόν, η Αττική Αλλάζει και στις αθλητικές υποδομές.»

    Διαβάστε επίσης:

    Περιφέρεια Αττικής: Εφαρμογή με τεχνολογία Smart Cities για τη διαχείριση της κυκλοφορίας



    ΣΧΟΛΙΑ