• Business

    e-food: Χαμός στα social media μετά την απόφαση για μπλοκάκι ή απόλυση

    • NewsRoom
    24ωρη απεργία στην εστίαση και στην e-food


    Κύμα οργής κατά της e-food έχει ξεσπάσει στα social media, μετά την απόφαση της εταιρείας να πληρώνει με μπλοκάκι τους εργαζομένους.

    Με το hashtag #cancel_efood, που ήδη μετρά περισσότερα από 14.000 tweets, οι χρήστες του Twitter αποδοκιμάζουν έντονα την e-food, ενώ παράλληλα διαγράφουν τους λογαριασμούς τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Σύμφωνα με τη νέα απόφαση της εταιρείας, οι riders πλέον θα υποχρεούνται να εργάζονται ως freelancers, δηλαδή η σύμβασή τους μετατρέπεται από εξαρτημένη εργασία σε μπλοκάκι. Μάλιστα, σε περίπτωση που οι riders δεν αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας, η υπάρχουσα σύμβασή τους δεν θα ανανεώνεται με αποτέλεσμα να χάνουν τη δουλειά τους.

    Τα νέα αυτά δεδομένα έρχονται μετά την εφαρμογή του εργασιακού νόμου, ο οποίος αντιμετώπισε το θέμα αυτών των εργαζομένων φοβικά και στην ουσία δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να υιοθετούν τέτοιες πρακτικές, όπως αναφέρει ο εργατολόγος-δικηγόρος Γιάννης Καρούζος, ο οποίος χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή καταχρηστική.

    Με το μποϊκοτάρισμα, οι χρήστες του Twitter στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και παράλληλα, στέλνουν σαφές μήνυμα προς την εταιρεία για την αντίθεσή τους όσον αφορά στις πρακτικές της.

    Κάποιοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι εν μέσω πανδημίας, η εταιρεία είχε κερδοφορία, καθώς όλοι παρέμεναν στο σπίτι τους και προτιμούσαν να παραγγέλνουν μέσω της εφαρμογής από μαγαζιά και αλυσίδες σούπερ μάρκετ και συνεπώς, θα έπρεπε να επιβραβεύσουν τους εργαζομένους τους και όχι να αλλάξουν τα πράγματα προς το χειρότερο.

    Δείτε μερικά από τα tweets για την e-food:

    Διαβάστε επίσης:

    Σάλος με την e-food: Καταργεί τις συμβάσεις και θα πληρώνει τους «riders» με μπλοκάκι

    Άρθρο παρέμβαση: Ο Παμίνος Κυρκίνης βγάζει 86.000 ευρώ κέρδη την ημέρα, αλλά δεν δίνει 9 ευρώ να ασφαλίσει τους εργαζομένους

    Αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ