• Business

    EasyJet: Αυξάνει ξανά τον στόχο κερδών λόγω των ισχυρών κρατήσεων

    • Bloomberg
    Johan Lundgren, CEO EasyJet

    Johan Lundgren, CEO EasyJet


    Η EasyJet αύξησε τον στόχο των κερδών της για δεύτερη φορά φέτος εν μέσω ισχυρών κρατήσεων για την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο και ισχυρής ζήτησης κατά τις διακοπές του Πάσχα.

    Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αναμένει τώρα να ξεπεράσει τις αναθεωρημένες προσδοκίες της αγοράς που προβλέπουν κέρδη προ φόρων 260 εκατομμυρίων στερλίνων φέτος, σύμφωνα με δήλωση της. Αυτό είναι υψηλότερο από τον προηγούμενο στόχο να ξεπεράσει τις προσδοκίες για κέρδη προ φόρων ύψους 126 εκατομμυρίων στερλίνων.

    Τα έσοδα ανά θέση για το δημοσιονομικό τρίτο τρίμηνο θα αυξηθούν περίπου κατά 20%, ανέφερε η EasyJet μετά από τις «ισχυρές» πωλήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα, όταν εκτελούσε περίπου 1.600 πτήσεις την ημέρα με σχεδόν τη μέγιστη χωρητικότητα.

    Ο αερομεταφορέας αναμένει να επιστρέψει σε σχεδόν πλήρη χωρητικότητα, όπως ήταν προ της πανδημίας κατά την αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου, με περίπου 1.900 πτήσεις καθημερινά.

    «Παρά το αυξημένο κόστος διαβίωσης, οι προϋπολογισμοί των διακοπών παραμένουν αμετάβλητοι, με τα ταξίδια να είναι τα μόνα έξοδα που είναι διατεθειμένα να διατηρήσουν ή να αυξήσουν οι άνθρωποι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren σε μια κλήση με δημοσιογράφους. «Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία του ταξιδιού για τους καταναλωτές».

    Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο έως και 4,2% στις 532,6 πένες. Έχει κερδίσει περίπου 62% φέτος, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στον δείκτη Bloomberg World Airlines με 29 μετοχές.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι περίπου το 60% της χωρητικότητας έχει δεσμευτεί για το δημοσιονομικό τρίτο τρίμηνο και περισσότερο από το 30% του τέταρτου τριμήνου, ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι. Προορισμοί με παραλίες και αναψυχή στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήταν οι πιο δημοφιλείς, επισήμανε.

    Οι ναύλοι αναμένεται να είναι υψηλότεροι από ό,τι ήταν το 2019, επειδή το κόστος έχει αυξηθεί, είπε ο Lundgren. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται εν μέσω της υψηλότερης ζήτησης καθώς και του αυξημένου κόστους για τα πάντα, από τα καύσιμα μέχρι το προσωπικό και τις προσπάθειες για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του κλάδου.

    Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένης της EasyJet και της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας της Ryanair Holdings, επωφελούνται από την ανάκαμψη της ζήτησης για καλοκαιρινά ταξίδια σε συνδυασμό με την αναζήτηση χαμηλότερων τιμών από τους ταξιδιώτες λόγω της πίεσης του κόστους ζωής.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ryanair: Προβλέπει διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας – Αύξηση πωλήσεων 57% στο τρίτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ