• Business

    Disney: Πάνω από 8 δισ. για την απόκτηση του Hulu της Comcast

    • Bloomberg
    Bob Iger, CEO Walt Disney

    Bob Iger, CEO Walt Disney


    Πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σχεδιάζει να πληρώσει η Disney, προκειμένου να αγοράσει το 1/3 της υπηρεσίας streaming Hulu της Comcast, ενώ ξεκίνησε μια διαδικασία αξιολόγησης, η οποία θα επεκταθεί του χρόνου.

    Ειδικότερα, ο κολοσσός της ψυχαγωγίας ανέφερε χθες ότι αναμένει να πληρώσει τουλάχιστον 8,61 δισεκατομμύρια δολάρια για το μερίδιο, συμπεριλαμβανομένων των εισφορών κεφαλαίου που καταβάλλονται στη Disney από την Comcast.

    Σύμφωνα με μια προηγούμενη συμφωνία, η Comcast και η Disney συμφώνησαν ότι η συνολική αξία του Hulu δεν θα ήταν μικρότερη από 27,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η δήλωση σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να διαρκέσουν μήνες.

    Η τελική τιμή θα διευθετηθεί μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης και είναι πιθανό να περιλαμβάνει έως και τρεις επενδυτικές τράπεζες, ανέφεραν οι εταιρείες.

    «Αναμένουμε ότι θα αντικατοπτρίζει την εξαιρετική αξία της επιχείρησης», ανέφερε η Comcast για τη διαδικασία αξιολόγησης.

    Η αξία της Hulu, η οποία έχει περίπου 50 εκατομμύρια συνδρομητές, είναι πολύ υψηλότερη από την κατώτατη τιμή που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως από τις εταιρείες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Comcast, Brian Roberts.

    «Η εταιρεία είναι πολύ πιο πολύτιμη σήμερα από ό,τι ήταν τότε», είπε ο Roberts στους παρευρισκομένους σε συνέδριο της Goldman Sachs τον Σεπτέμβριο.

    «Και έτσι, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνει αυτό», συμπλήρωσε.

    Την ίδια στιγμή, ο Bob Iger, ο οποίος επέστρεψε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney τον περασμένο Νοέμβριο, εργάζεται για την ενσωμάτωση του Hulu στη ναυαρχίδα της υπηρεσίας streaming Disney+ της εταιρείας.

    Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να απορρίψει παλαιά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γραμμικών δικτύων της Disney, ενώ έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτός να πουλήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στο αθλητικό τμήμα ESPN.

    Διαβάστε επίσης

    Σδούκου: Στοχευμένη στήριξη στους λογαριασμούς ενέργειας

    Τεχνητή νοημοσύνη: Ποια πολλά υποσχόμενη startup κινεί το ενδιαφέρον των Google και Microsoft;

    Ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN μόλις ξεκίνησε



    ΣΧΟΛΙΑ