• Business

    Disney: Ο Μίκυ Μάους, η Σταχτοπούτα και οι άλλοι ήρωες της Disneyland ενδέχεται να συνδικαλιστούν

    • NewsRoom


    Οι εργαζόμενοι που ζωντανεύουν τους αγαπημένους χαρακτήρες της Disneyland– συμπεριλαμβανομένων των Μίκυ Μάους, Ντόναλντ Ντακ και Σταχτοπούτα – προσπαθούν να συνδικαλιστούν.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, oι διοργανωτές του Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσαν την εκστρατεία την Τρίτη, λέγοντας ότι οι καλλιτέχνες θέλουν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας και πολιτικές προγραμματισμού για να διατηρήσουν τη μαγεία ζωντανή για τους επισκέπτες.

    Ενώ οι περισσότεροι από τους 35.000 εργαζόμενους στο Disneyland Resort ανήκουν ήδη σε εργατικά συνδικάτα, περίπου 1.700 καλλιτέχνες και ηθοποιοί χαρακτήρων δεν ανήκουν κάπου.

    “Αυτή δεν είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις όπου κάνουμε τον εργοδότη τον κακό τύπο”, είπε η Kate Shindle, πρόεδρος του Actors’ Equity Association, που θα εκπροσωπούσε τους ερμηνευτές. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Disney να παραμείνει ένα μέρος που οι άνθρωποι θεωρούν μαγικό και νομίζω ότι (ο συνδικαλισμός) θα το βελτιώσει σε γενικές γραμμές».

    Η Disney λειτουργεί δύο θεματικά πάρκα – Disneyland και Disney California Adventure – και μια περιοχή αγορών και ψυχαγωγίας που ονομάζεται Downtown Disney στο Anaheim. Η Disneyland, το παλαιότερο πάρκο της εταιρείας, ήταν το δεύτερο θεματικό πάρκο με τις περισσότερες επισκέψεις παγκοσμίως το 2022 με 16,8 εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν από τις πύλες, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση της Themed Entertainment Association και της AECOM.

    Οι κάρτες του συνδικάτου κυκλοφόρησαν από την περασμένη εβδομάδα για να προωθήσουν τη σύσταση εργατικού σωματείου υπό το Actors’ Equity Association, το οποίο εκπροσωπεί παραδοσιακά ηθοποιούς και υπεύθυνους σκηνής και ήδη εκπροσωπεί θεατρικούς ερμηνευτές στα θεματικά πάρκα της Walt Disney Co. στη Φλόριντα, όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές στο Associated Press.

    Οι υπάλληλοι του Actors’ Equity αρνήθηκαν να πουν πόσες κάρτες επιστράφηκαν, αλλά είπαν ότι ήλπιζαν να τις συλλέξουν από περισσότερους από τους μισούς καλλιτέχνες, κάτι που θα τους επέτρεπε να ζητήσουν από τη Disney να αναγνωρίσει οικειοθελώς το συνδικάτο αντί να ζητήσει ψηφοφορία μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων. Αναμένουν ότι η διαδικασία θα διαρκέσει εβδομάδες.

    Οι αξιωματούχοι της Disneyland ανέφεραν σε μια δήλωση ότι πιστεύουν ότι τα μέλη του καστ αξίζουν το δικαίωμα σε εμπιστευτική ψήφο.

    Διαβάστε επίσης:
    Elon Musk: Δεν υπάρχει τρόπος να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Πούτιν

    Βουλή-ισότητα στον πολιτικό γάμο-Επιστημονική Υπηρεσία: Υλοποιούνται οι συνταγματικές αρχές της ελευθερίας και της ισότητας

    Βορίδης: Ο πρωθυπουργός άφησε περιθώρια για περισσότερα χρήματα στους αγρότες



    ΣΧΟΛΙΑ