• Business

    ΔΥΠΑ-Huawei: Προσωρινά αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες

    • NewsRoom
    Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

    Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)


    Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, οι προσωρινοί πίνακες επιτυχουσών, επιλαχουσών και αποκλειομένων, του νέου διαδικτυακού προγράμματος κατάρτισης, με τίτλο “Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)” στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) (ενότητα “Νέα και Ανακοινώσεις”).

    Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 100 ωρών, αφορά την παροχή κατάρτισης για 500 άνεργες γυναίκες στις θεματικές ενότητες:

    α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και

    β) Huawei Certified ICT Associate (HCIA)-Datacom.

    Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.

    Οι υποψήφιες καταρτιζόμενες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:00 μέχρι την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΥΠΑ (e-servives), με κωδικούς TaxisNet ή με κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΔΥΠΑ, στη διεύθυνση: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/.

    Όσες υποψήφιες καταθέτουν ένσταση, οφείλουν να αναφέρουν την ακριβή αιτιολογία της ένστασης και να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση σχετικά δικαιολογητικά. Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της ΔΥΠΑ και της HUAWEI για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

    Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα των δικτύων και θα έχουν κατανοήσει τις βασικές αρχές δρομολόγησης, μεταγωγής, ασύρματης δικτύωσης, ασφάλειας δικτύου, τις βασικές έννοιες του IPv4, IPv6 και τα βασικά στοιχεία SDN και των αυτοματισμών.

    Με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες δωρεάν εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο των γνώσεών τους.

    Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

    Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ https://www.dypa.gov.gr.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΟΠΑΠ: Μεγάλο «ευχαριστώ» από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

    Optima bank: Digital ασφάλεια με ένα κλικ! – Καινοτομεί με τη νέα λειτουργία «Kill switch»

    Θάνος Λιάγκος: Νέα συνεργασία μεταξύ του ΟΛΘ και του Gdańsk



    ΣΧΟΛΙΑ