• Business

    Dionic: Η πώληση της Skroutz και η συμφωνία για τη μείωση του χρέους της

    • NewsRoom

    Οι επικεφαλής του Skroutz.gr. Βασίλης Δήμος, Γιωργος Χατζηγεωργίου και Γιώργος Αυγουστίδης


    Στην πώληση κι άλλων συμμετοχών και θυγατρικών, πέραν του ποσοστού της στην Skroutz.gr, θα προχωρήσει, μέσα στους επόμενους μήνες, η εταιρεία Dionic, με στόχο να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις της προς την τράπεζα Eurobank.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Dionic έχει συνάψει με τη Eurobank συμφωνία η οποία προβλέπει αφενός αποπληρωμή δανείων από τις πωλήσεις συμμετοχών και θυγατρικών και αφετέρου διαγραφή τόκων υπερημερίας και κεφαλαίου.

    Στόχος της εν λόγω ρύθμισης, αλλά και κάποιων άλλων κινήσεων στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει η εισηγμένη, είναι ο περιορισμός του συνολικού δανεισμού, καθώς και η βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων της, μέσω και του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει δρομολογήσει η εταιρεία.

    Στην περίπτωση, τώρα, της Skroutz.gr, η διαδικασία πώλησης του 50% που κατέχει στην εταιρεία η Dionic, βρίσκεται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

    Πόσο είχε πληρώσει η Dionic για να αγοράσει αυτό το ποσοστό; Μόλις 300.000 ευρώ όταν το 2016 η Skroutz είχε έσοδα 7,5 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ το 2017 προβλέπεται επίσης σημαντική αύξηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιβεβαίωση mononews για ΔΕΗ και Μυτιληναίο και ποιος έδωσε 300.000 για την Skroutz.gr

     



    ΣΧΟΛΙΑ