• Business

    Δυο «μνηστήρες» για την Links of London – Σκληρό «μπρα ντε φερ» με τους ομολογιούχους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Του Γιώργου Μανέττα
    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Δυο επενδυτικά σχήματα φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Links of London που βγάζει στο σφυρί η Folli Follie.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των επενδυτών ή για το ύψος των προσφορών, αφού η διαδικασία που ακολουθείται προβλέπει την κατάθεση κλειστών προσφορών.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η Folli επιδιώκει να απεμπλακεί άμεσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα που παραμένει εξαιρετικά ζημιογόνος και επιβαρύνει υπέρογκα τον ενοποιημένο ισολογισμό. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως στόχος είναι να κλείσει το θέμα μέχρι και την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της 10ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις ενώπιων των μετόχων.

    Να σημειωθεί πως η Folli έχει αναθέσει στην Deloitte και στην Savigny Partners να διερευνήσουν την προοπτική πλήρους πώλησης της Links of London.

    Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους που θεωρούνται η τελευταία ευκαιρία της αμαρτωλής εταιρείας να επιβιώσει. Οι επαφές είναι συνεχείς προκειμένου να βρεθεί λύση και να προχωρήσει η νέα πρόταση αναδιάρθρωσης. Η επίτευξη συμβιβασμού πάντως φαντάζει δύσκολη υπόθεση καθώς τις δυο πλευρές λέγεται πως να χωρίζει ακόμη μεγάλη απόσταση.

    Τα χρονικά περιθώρια πάντως αρχίζουν και στενεύουν επικίνδυνα. Τα αποθέματα ρευστότητας που δημιούργησε η Folli μέσα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων αρχίζουν και εξαντλούνται ενώ παράλληλα οι ξένοι οίκοι μόδας αρχίζουν να εγκαταλείπουν μαζικά την άλλοτε πανίσχυρη εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου.



    ΣΧΟΛΙΑ