• Business

    Δίκη Folli Follie: Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου «βρήκαν» τους ενόχους του σκανδάλου

    Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου

    Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου


    Ολοκληρώθηκαν στη δικάσιμο της Πέμπτης 11 Απριλίου 2024, οι απολογίες του Τζώρτζη και της Καίτης Κουτσολιούτσου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Η πολύκροτη δίκη της Folli Follie συνεχίζεται ανεπηρέαστα, παρ’ όλες τις διακοπές που συνέβησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν.

    Στη δικάσιμο της Πέμπτης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απάντησε στις ερωτήσεις τις έδρας δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι δε γνώριζε ποιος υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις.

    Ωστόσο, με τον επίλογο της απολογίας του προκάλεσε έκπληξη στην πολιτική αγωγή δηλώνοντας ότι θέλει να αποζημιώσει τους επενδυτές.

    «Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να τους ζημιώσω. Θέλαμε να τους φέρουμε υπεραξία. Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα. Πάλεψα για την επόμενη ημέρα της εταιρείας μέχρι τέλους» είπε και πρόσθεσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της εισαγγελέως της έδρας «Έχω έναν προσωπικό λογαριασμό ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι δεσμευμένος. Είναι ο λογαριασμός της προσωπικής μου μισθοδοσίας. Έχει δεσμευμένα 4,1 εκατομμύρια. Θα κάνω αίτηση να αποζημιωθούν όλοι οι μέτοχοι. Όχι μόνο όσοι παρευρίσκονται στο ποινικό δικαστήριο αλλά και οι άλλοι που ήταν στο αστικό».

    Παράλληλα, ο κ. Κουτσολιούτσος έκανε λόγο για στοχοποίηση της εταιρείας ρίχνοντας για μία ακόμα φορά τα πυρά του στη νέα διοίκηση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τους ελέγχους της Price που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. «Η στοχοποίηση που έγινε έχει να κάνει με τη νέα διοίκηση. Δεν ξέρω γιατί δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία. Αυτή η αξία που είχε η εταιρεία υπήρχε και μετά το QCM και μετά το 2028. Έγινε στοχοποίηση γιατί υπήρχε 1,2 δισ. περιουσία […] Έσπευσαν να διαγράψουν την εταιρεία από το Χρηματιστήριο για να μην έχουν καμία ευθύνη. Ποτέ δε μερίμνησαν για τους μετόχους. Τη διέγραψαν το Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λέγοντας ότι δεν έχει μέλλον», είπε μεταξύ άλλων, δηλώνοντας ότι «από ηθικής πλευράς θα κάνει ό,τι μπορεί».

    Καίτη Κουτσολιούτσου: «Δημιουργήσαμε κάτι που ξεκίνησε από ένα χόμπι»

    Κατά τη διάρκεια της δικάσιμου της Πέμπτης ολοκληρώθηκε και η απολογία της Καίτης Κουτσολιούτσου, η οποία μίλησε «με περηφάνεια και όχι αλαζονεία» για το έργο της Folli Follie και το όραμα του συζύγου της να χτίσει το «Made in Greece».

    Η κ. Κουτσολιούτσου κατά τη διάρκεια της απολογίας της είπε σχετικά με το σκάνδαλο ότι «Αυτή την ιστορία την έμαθα τα τελευταία δύο χρόνια στα δικαστήρια», ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι έμαθε για τα πλαστά τραπεζικά έγγραφα από την έκθεση της Alvarez.

    «Δημιουργήσαμε κάτι που ξεκίνησε από ένα χόμπι […] Είκοσι πέντε χρόνια ζούσαμε εκτός Ελλάδας. Παρότρυνα τον σύζυγό μου να φύγει από την επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας», είπε η κα Κουτσολιούτσου δηλώνοντας άγνοια για το πώς οδηγήθηκε ένας τόσο σημαντικός κολοσσός του fashion να πρωταγωνιστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά και επιχειρηματικά σκάνδαλα από την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

    «Ξεκίνησα να φτιάχνω βραχιολάκια με δέρματα, που τα χάριζα στις φίλες μου. Στη συνέχεια λόγω της επιτυχίας που είχαν τα μιμήθηκαν και από την Hermes», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ στη συνέχεια είπε ότι επέλεξε το πορτοκαλί χρώμα για την εταιρεία, γιατί είναι το χρώμα της αειφορίας.

    Ακολούθως, η κα Κουτσολιούτσου είπε ότι πριν η οικογένεια μετακομίσει στην Ελλάδα, ασχολούνταν με τον τομέα της χονδρικής. «Επιστρέψαμε λόγω της αγάπης μας για την Ελλάδα».

    Αναφορικά με τις αρμοδιότητές της η κα. Κουτσολιούτσου είπε με τη σειρά της ότι είχε αναλάβει τον τομέα της αισθητικής, ενώ δήλωσε ότι το φόρτο εργασίας της οικογένειας ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να μην κάνουν ποτέ διακοπές. «Διακοπές δεν έχουμε κάνει με τον σύζυγό μου. Τα Σαββατοκύριακα πήγαινε στην Ασία για να βρει προμηθευτές».

    Η διαίσθησή της την πρόδωσε για τον Tonio Law αλλά όχι για τον Ιωάννη Μπεγιέτη

    Η κυρία Κουτσολιούτσου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της είναι το ότι έχει διαίσθηση για τον χαρακτήρα των ανθρώπων που γνωρίζει. Ωστόσο, αυτή η διαίσθησή της την πρόδωσε όσον αφορά τον Tonio Law αλλά δεν ίσχυε το ίδιο και για τον Ιωάννη Μπεγιέτη.

    Πρόεδρος: Τον Μπεγιέτη τον ξέρετε;

    Κ. Κ.: Σαν άνθρωπος έχω διαίσθηση και μπορώ να πω ότι δεν είχα καμία χημεία μαζί του. Αλλά δεν τον συναντούσα συχνά. Όταν πήγαινα στα γραφεία της εταιρείας δεν ερχόταν.

    Πρόεδρος: Το είχατε πει αυτό στον σύζυγό σας;

    Κ. Κ.: Ναι, του είπα ότι δε μου αρέσει, αλλά μου είπε να μην ανακατεύομαι. Εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκα.

    «Είχα πλήρη εμπιστοσύνη στον Τonio. Ήταν το δεξί μας χέρι στο Χονγκ Κονγκ. Ήταν μεγάλη η απογοήτευσή μου. Λυπάμαι πάρα πολύ. Έπεσα έξω στη διαίσθησή μου. Αυτή τη στιγμή γίνεται η δίκη και λείπουν οι μάρτυρες από το Χονγκ Κονγκ. Δεν έπρεπε να ήταν εδώ για να μιλήσουν; Ό,τι έμαθα, ειλικρινά τα έμαθα εδώ», είπε.

    Η εισαγγελέας της έδρας απηύθυνε ερωτήσεις στην κα. Κουτσολιούτσου σχετικά με τον όμιλο της Ασίας και τους εμπλεκόμενους με αυτόν.

    Εισαγγελέας: Αποδίδετε ευθύνες στον Tonio Law και τον Ιωάννη Μπεγιέτη;

    Κ.Κ.: Ήταν απογοήτευση για εμένα όσα άκουσα.

    Εισαγγελέας: Έχετε άποψη τι έγινε στην Ασία;

    Κ.Κ.: Όχι. Αλλά, ένιωθα ένα φόβο ότι κάτι μπορεί να γίνει και να χαθεί η εταιρεία.

    Η κα. Κουτσολιούτσου κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τη εισαγγελέα ανέφερε ότι περιστασιακά έκανε έλεγχο στα καταστήματα για την ποσότητα των εμπορευμάτων. Επιπλέον, δήλωσε ότι δεν κατάλαβε τι έγινε στην Ασία και δεν έχει καταλήξει ποιος φταίει, δεδομένου ότι ο ρόλος της ως αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ ήταν καθαρά τιμητικός, καθώς ποτέ της δεν υπέγραψε καμία οικονομική κατάσταση, μιας και οι αρμοδιότητές της είχαν να κάνουν μόνο με την αισθητική του brand.

    Η δίκη της Folli Follie θα συνεχιστεί στις 16 Απριλίου 2024.

    Διαβάστε επίσης:
    Δίκη Folli Follie – Καίτη Κουτσολιούτσου: Αυτή την ιστορία την έμαθα στα δικαστήρια

    Δίκη Folli Follie – Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Θα κάνω αίτηση να αποζημιωθούν όλοι οι μέτοχοι

    Δίκη Folli Follie – Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Δε γνώριζα τη μεθοδολογία της λογιστικής παρατυπίας



    ΣΧΟΛΙΑ