• Business

    Δίκη Folli Follie – Καίτη Κουτσολιούτσου: Αυτή την ιστορία την έμαθα στα δικαστήρια

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ολοκληρώθηκε η απολογία της Καίτης Κουτσολιούτσου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Η κ. Κουτσολιούτσου κατά τη διάρκεια της απολογίας της είπε σχετικά με το σκάνδαλο ότι «Αυτή την ιστορία την έμαθα τα τελευταία δύο χρόνια στα δικαστήρια», ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι έμαθε για τα πλαστά τραπεζικά έγγραφα από την έκθεση της Alvarez.

    «Δε θέλω η απολογία μου να θεωρηθεί απολογία αλαζονείας. Νιώθω μία υπερηφάνεια για τη δουλειά που κάναμε με δυσκολίες και θυσίες», είπε αρχικά και στη συνέχεια σχολίασε αναφορικά με τον γιο της «Έχοντας να κάνεις με μία επιχείρηση και δύο γονείς με έντονη προσωπικότητα, δεν είναι εύκολο».

    «Δημιουργήσαμε κάτι που ξεκίνησε από ένα χόμπι»

    «Δημιουργήσαμε κάτι που ξεκίνησε από ένα χόμπι», είπε η Καίτη Κουτσολιούτσου η οποία κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για 4 κακουργήματα και πρόσθεσε «Είκοσι πέντε χρόνια ζούσαμε εκτός Ελλάδας. Παρότρυνα τον σύζυγό μου να φύγει από την επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας»

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου που ολοκλήρωσε πριν από λίγο την απολογία της, έκανε και μία αναδρομή στην ιστορία της Folli Follie, όπως επίσης και στον δικό της ρόλο, που είχε να κάνει με ζητήματα αισθητικής.

    «Ξεκίνησα να φτιάχνω βραχιολάκια με δέρματα, που τα χάριζα στις φίλες μου. Στη συνέχεια λόγω της επιτυχίας που είχαν τα μιμήθηκαν και από την Hermes», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ στη συνέχεια είπε ότι επέλεξε το πορτοκαλί χρώμα για την εταιρεία, γιατί είναι το χρώμα της αειφορίας.

    Ακολούθως, η κα Κουτσολιούτσου είπε ότι πριν η οικογένεια μετακομίσει στην Ελλάδα, ασχολούνταν με τον τομέα της χονδρικής. «Επιστρέψαμε λόγω της αγάπης μας για την Ελλάδα».

    Αναφορικά με τις αρμοδιότητές της η κα. Κουτσολιούτσου είπε με τη σειρά της ότι είχε αναλάβει τον τομέα της αισθητικής, ενώ δήλωσε ότι το φόρτο εργασίας της οικογένειας ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να μην κάνουν ποτέ διακοπές. «Διακοπές δεν έχουμε κάνει με τον σύζυγό μου. Τα Σαββατοκύριακα πήγαινε στην Ασία για να βρει προμηθευτές».

    «Πραγματική προίκα είναι το όνομά μου»

    Η κυρία Κουτσολιούτσου κατά τη διάρκεια της απολογίας της ανέφερε ότι σπούδασε Κοινωνιολογία στο Δουβλίνο, κάτι το οποίο ήταν μία ευκαιρία για εκείνη. Αργότερα, αναφέρθηκε και στο μοτίβο που ακολουθεί καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της. «Προερχόμαστε από οικογένειες (σ.σ. εκείνη και ο σύζυγός της) με ανατροφή και παράδοση. Πραγματική προίκα είναι το όνομά μου. Αυτό ήταν ανέκαθεν το μοτίβο μου».

    Σχετικά με τον χαρακτήρα της, η Καίτη Κουτσολιούτσου εξήγησε ότι είναι αυστηρή και τελειομανής και προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες, ενώ ο σύζυγός της είναι ένας «άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, υπεράνω χρημάτων, αλτρουιστής». «Δε βγάζαμε χρήματα  για να ξοδεύουμε».

    Οι πρωτοποριακές καμπάνιες και το όραμα του Made in Greece

    Ωστόσο, η κα. Κουτσολιούτσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όραμα του Made in Greece και στις πρωτοποριακές καμπάνιες της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι ήθελαν να λανσάρουν Ελλάδα.

    «Σαν οικογένεια δεν είχαμε δίψα για χρήματα, δεν κάναμε ποτέ διακοπές και αυτό το σπίτι στις Σπέτσες έγινε βορά στα ΜΜΕ. Το σπίτι στις Σπέτσες το χρησιμοποιούμε για τις καμπάνιες της εταιρείες, το σκάφος, το ελικόπτερο, το σπίτι στη Κηφισιά το ίδιο. Όλα αυτά είναι μέσα στη δουλειά μας. Δημιουργήσαμε κάτι που εγώ ξεκίνησα σαν χόμπι παρασύροντας ή καλύτερα πείθοντας και το σύζυγο μου. Τον παρότρυνα -γιατί είχε το επιχειρείν που έτρεχε μπροστά- να φύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας».

    «Λυπούμαι σαν μητέρα που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση»

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του γιου της, τονίζοντας ότι λυπάται που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση. «Ο γιος μου είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Λυπούμαι σαν μητέρα που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν του αξίζουν όλα αυτά», είπε και πρόσθεσε «Ο γιος μας προσπαθούσε πάντα να είναι στο πνεύμα το δικό μας. Ο πατέρας του είναι άτομο εγωκεντρικό. Δε μπορώ να του επιβληθώ. Μέχρι σήμερα υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ μας».

    Η έμπνευση του ονόματος Folli Follie

    Στην έμπνευση του ονόματος Folli Follie, θέλησε να αναφερθεί η κατηγορουμένη, αναφέροντας ότι έτσι αποκαλούσαν εκείνη και τον σύζυγό της κάποιοι Ιταλοί φίλοι, που τους έβλεπαν να τρέχουν συνεχώς. Αυτό το όνομα έμελλε στη συνέχεια να είναι το όνομα της εταιρείας τους, όπως επίσης και του πρώτου τους καταστήματος στην οδό Σόλωνος.

    Πώς η Καίτη Κουτσολιούτσου έγινε αντιπρόεδρος της εταιρείας

    Αφού η κυρία Κουτσολιούτσου είπε όσα ήθελε να μοιραστεί στην απολογία της, ξεκίνησαν οι ερωτήσεις της έδρας. Η Πρόεδρος του δικαστηρίου αρχικά την ρώτησε για την ιδιότητά της ως αντιπρόεδρος της μητρικής εταιρείας και εκτελεστικό μέλος ΔΣ.

    Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα:

    Πρόεδρος: Η ιδιότητα που είχατε στη FF ήταν αυτή του αντιπροέδρου και μη εκτελεστικού μέλους ΔΣ. Η ιδιότητα και η οικογενειακή σας σχέση με τον σύζυγο και τον γιο σας, δημιουργεί μία ευθύνη. Πώς βρεθήκατε με αυτές τις ιδιότητες;

    Κ.Κ.: Σαν τίτλο χρησιμοποιούσα αυτόν του art director. Σε μία συνάντηση κάποιος μου είπε «Εσείς γιατί μιλάτε;». Το 2011 για να με αποκαταστήσει στα μάτια αυτών που μου αφαιρούσαν τον λόγο, ο σύζυγός μου μού έδωσε τιμητικά αυτές τις ιδιότητες.

    Πρόεδρος: Υπογράφατε οικονομικές καταστάσεις;

    Κ.Κ.: Όχι. Μία υπογραφή έβαλα μόνο μία φόρα ως εγγυήτρια σε ένα δάνειο και έχασα το σπίτι μου. Δεν ασχολιόμουν ποτέ με τα οικονομικά.

    Πρόεδρος: Ο σύζυγός σας κουβέντιαζε τα οικονομικά μαζί σας;

    Κ.Κ.: Όχι.

    Πρόεδρος: Σας μίλησε για τη συζήτηση που είχε με τον γιο σας το 2009;

    Κ.Κ.: Όχι. Δεν ξέρω για τη συζήτηση. Τα έμαθα όλα στα δικαστήρια. Είχαν ένταση μεταξύ τους. Ο σύζυγός μου είναι συγκεντρωτικός και ο γιος μου πιο τεχνοκράτης. Στην πορεία 50 ετών επαγγελματικής ζωής, ο γιος μου πάντα έβρισε λύσεις για να πάμε παρακάτω.

    Πρόεδρος: Ο σύζυγός σας θεωρούσε τον γιο σας πετυχημένο;

    Κ. Κ.: Όταν δεν ήταν μπροστά του ήταν περήφανος για αυτόν.

    Πρόεδρος: Εσείς με ποιους από τους συγκατηγορούμενούς σας είχατε συνεργασία;

    Κ. Κ: Μόνο με τον κ. Ζαχαρίου. Όταν ανοίγαμε μαγαζιά συζητούσαμε για θέματα αισθητικής.

    Το αρνητικό προαίσθημα για τον Μπεγιέτη

    Στη συνέχεια η κα. Κουτσολιούτσου είπε ότι ως άνθρωπος έχει διαίσθηση να καταλαβαίνει τον χαρακτήρα του άλλου από την πρώτη στιγμή. Όταν της έγινε ερώτηση για τον Ιωάννη Μπεγιέτη απάντησε ότι δεν είχε καλό προαίσθημα για εκείνον και ότι δεν υπήρχε χημεία μεταξύ τους.

    Πρόεδρος: Τον Μπεγιέτη τον ξέρετε;

    Κ. Κ.: Σαν άνθρωπος έχω διαίσθηση και μπορώ να πω ότι δεν είχα καμία χημεία μαζί του. Αλλά δεν τον συναντούσα συχνά. Όταν πήγαινα στα γραφεία της εταιρείας δεν ερχόταν.

    Πρόεδρος: Το είχατε πει αυτό στον σύζυγό σας;

    Κ. Κ.: Ναι, του είπα ότι δε μου αρέσει, αλλά μου είπε να μην ανακατεύομαι. Εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκα.

    Καίτη Κουτσολιούτσου: Είχα πλήρη εμπιστοσύνη στον Tonio

    Παράλληλα, η Πρόεδρος ρώτησε την κα Κουτσολιούτσου και για τον Tonio Law και απάντησε με τη σειρά της «Είχα πλήρη εμπιστοσύνη στον Τonio. Ήταν το δεξί μας χέρι στο Χονγκ Κονγκ. Ήταν μεγάλη η απογοήτευσή μου. Λυπάμαι πάρα πολύ. Έπεσα έξω στη  διαίσθησή μου. Αυτή τη στιγμή γίνεται η δίκη και λείπουν οι μάρτυρες από το Χονγκ Κονγκ. Δεν έπρεπε να ήταν εδώ για να μιλήσουν; Ό,τι έμαθα, ειλικρινά τα έμαθα εδώ».

    Η Πρόεδρος του δικαστηρίου ακολούθως ρώτησε την κα. Κουτσολιούτσου αν ο γιος της τής είχε μεταφέρει κάτι σχετικό με τη ρήξη που είχε το 2015 με τον πατέρα του, όταν έμαθε ότι συνεχιζόταν η ωραιοποίηση στις οικονομικές καταστάσεις. Η κατηγορουμένη απάντησε αρνητικά εξηγώντας ότι ο γιος της είναι εσωστρεφής.

    «Ο γιος μου είναι εσωστρεφής. Είναι τόσο ήσυχος που όταν ήταν μικρός τον ξεχάσαμε σε ένα σπίτι», τόνισε.

    Η εισαγγελέας της έδρας απηύθυνε ερωτήσεις στην κα. Κουτσολιούτσου σχετικά με τον όμιλο της Ασίας και τους εμπλεκόμενους με αυτόν.

    Εισαγγελέας: Αποδίδετε ευθύνες στον Tonio Law και τον Ιωάννη Μπεγιέτη;

    Κ.Κ.: Ήταν απογοήτευση για εμένα όσα άκουσα.

    Εισαγγελέας: Έχετε άποψη τι έγινε στην Ασία;

    Κ.Κ.: Όχι. Αλλά, ένιωθα ένα φόβο ότι κάτι μπορεί να γίνει και να χαθεί η εταιρεία.

    Η κα. Κουτσολιούτσου κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τη εισαγγελέα ανέφερε ότι περιστασιακά έκανε έλεγχο στα καταστήματα για την ποσότητα των εμπορευμάτων. Επιπλέον, δήλωσε ότι δεν κατάλαβε τι έγινε στην Ασία και δεν έχει καταλήξει ποιος φταίει.

    Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της κυρίας Κουτσολιούτσου, ο συνήγορος υπεράσπισής της υπογράμμισε ότι έπρεπε να είχαν εξεταστεί και οι ορκωτοί της Ασίας στο στάδιο της ανάκρισης που υπήρχε χρόνος για την κλήτευσή τους. «Δεν είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός ουσίας το να μιλήσει για την υπόθεση κάποιος από την Ασία». Παράλληλα, ο συνήγορος ανέφερε ότι η κα. Κουτσολιούτσου έχει υποστεί «διασυρμό με ασύλληπτο τρόπο» από την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση από το ξέσπασμα του σκανδάλου μέχρι και σήμερα, αρχής γενομένης με την παραποιημένη φωτογραφία, που την παρουσίαζε μπροστά από τους καταρράκτες στο Όρεγκον έως και τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.

    «Η υπόθεση θα κριθεί σε αυτό το δικαστήριο, το οποίο θα κρίνει ανεπηρέαστο με ό,τι υπάρχει στη δικογραφία», ξεκαθάρισε η Πρόεδρος, αναφέροντας ότι τίποτα δεν επηρεάζει την κρίση αυτού του δικαστηρίου, το οποίο είναι και αυτό μέσα στην κοινωνία.

    Η δίκη της Folli Follie θα συνεχιστεί στις 16 Απριλίου 2024 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie – Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Θα κάνω αίτηση να αποζημιωθούν όλοι οι μέτοχοι

    Δίκη Folli Follie – Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Δε γνώριζα τη μεθοδολογία της λογιστικής παρατυπίας

    Folli Follie: Το «δράμα» των Κουτσολιούτσων που ζουν με δανεικά, τα πάρθια βέλη του Τζώρτζη στον πατέρα του και η ωραιοποίηση του σκανδάλου



    ΣΧΟΛΙΑ