• Business

    Δίκη Folli Follie – Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Θα κάνω αίτηση να αποζημιωθούν όλοι οι μέτοχοι

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Folli Follie


    Την ηθική υποχρέωση να αποζημιωθούν όλοι οι μέτοχοι που έχουν υποστεί ζημία εξέφρασε πριν από λίγο ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Η εισαγγελέας της έδρας τον ρώτησε για το μέγεθος της περιουσίας της μητρικής εταιρείας και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απάντησε ότι το 2018 άγγιζε τα 1,200 δισεκατομμύρια σε μετρητά, ακίνητα (η αξία των οποίων ήταν περίπου 150-200 εκατομμύρια), εμπορεύματα και επενδύσεις.

    Όταν η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη ζημία των μετόχων, ο κ. Κουτσολιούτσος είπε:

    «Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να τους ζημιώσω. Θέλαμε να τους φέρουμε υπεραξία. Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα. Πάλεψα για την επόμενη ημέρα της εταιρείας μέχρι τέλους».

    «Υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν;», τον ρώτησε ακολούθως η εισαγγελέας και ο κ. Κουτσολιούτσος απάντησε:

    «Έχω έναν προσωπικό λογαριασμό ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι δεσμευμένος. Είναι ο λογαριασμός της προσωπικής μου μισθοδοσίας. Έχει δεσμευμένα 4,1 εκατομμύρια. Θα κάνω αίτηση να αποζημιωθούν όλοι οι μέτοχοι. Όχι μόνο όσοι παρευρίσκονται στο ποινικό δικαστήριο αλλά και οι άλλοι που ήταν στο αστικό».

    Η εισαγγελέας της έδρας πριν από λίγο ολοκλήρωσε τις ερωτήσεις της. Σειρά τώρα έχουν οι συνήγοροι υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Κουτσολιούτσος δήλωσε ότι δε γνώριζε για τη μεθοδολογία, με βάση την οποία γίνονταν οι λογιστικές παρατυπίες, όπως επίσης και το ότι δεν αμφισβητεί τα ευρήματα της Alvarez, αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ τον έλεγχό της.

    Επιπλέον,  απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δήλωσε ότι ο έλεγχος για την Ασία δεν έγινε εις βάθος κι ούτε ήταν εξονυχιστικός.

    «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προτίμησε να προστατέψει το κύρος της»

    «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προτίμησε να προστατέψει το κύρος της», είπε στον επίλογο της απολογίας του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον «φωτογραφικό νόμο», με βάση τον οποίο όπως ο ίδιος ανέφερε, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όρισε τη νέα διοίκηση.

    Παράλληλα, τόνισε ότι η Price δεν πιέστηκε όπως θα έπρεπε για να ολοκληρώσει τον έλεγχο. «Η στοχοποίηση που έγινε έχει να κάνει με τη νέα διοίκηση. Δεν ξέρω γιατί δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία. Αυτή η αξία που είχε η εταιρεία υπήρχε και μετά το QCM και μετά το 2028. Έγινε στοχοποίηση γιατί υπήρχε 1,2 δισ. περιουσία».

    Στη συνέχεια μιλώντας για τα δεσμευμένα ακίνητα ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της εταιρείας και ότι σε περίπτωση αποδέσμευσης θα πάνε σε θυγατρική των ομολογιούχων στην Ελβετία.

    Επιπλέον, ο κ. Κουτσολιούτσος έριξε τα πυρά του ενάντια στην νέα διοίκηση λέγοντας «Έσπευσαν να διαγράψουν την εταιρεία από το Χρηματιστήριο για να μην έχουν καμία ευθύνη. Ποτέ δε μερίμνησαν για τους μετόχους. Τη διέγραψαν το Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λέγοντας ότι δεν έχει μέλλον».

    Τέλος, ο κ. Κουτσολιούτσος επανέλαβε ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει κανέναν ούτε είχε κάποιο σχέδιο. «Από ηθικής πλευράς ό,τι μπορώ να κάνω θα το κάνω».

    Η απολογία του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ολοκληρώθηκε. Σε λίγο ξεκινά και η απολογία της Καίτης Κουτσολιούτσου. Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie – Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Δε γνώριζα τη μεθοδολογία της λογιστικής παρατυπίας

    Folli Follie: Το «δράμα» των Κουτσολιούτσων που ζουν με δανεικά, τα πάρθια βέλη του Τζώρτζη στον πατέρα του και η ωραιοποίηση του σκανδάλου

    Άρθρο παρέμβαση: Πραγματικά θέλω να κλάψω – Ο «πολύς» Τζώρτζης και η Καίτη ζουν με την βοήθεια φίλων



    ΣΧΟΛΙΑ