• Business

    Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 64,5% της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος

    A. Καλλιτσάντσης. Πρόεδρος Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Με διαγωνιστική διαδικασία που θα τρέξουν η Εθνική και Axia Ventures βγαίνει προς πώληση το 64,5% της θυγατρικής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, «Άνεμος». Η κίνηση αυτή φαίνεται να δείχνει ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εταιρεία που δραστηριοποιείται στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού μέσω του οποίου θα αναδειχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσφορά.

    Προ μηνών είχε γίνει η προσπάθεια από ορισμένους εκ των βασικών μετόχων για να πουληθεί η «Άνεμος», που αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου στον οποίο η πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα είναι σε «διακριτή» απόσταση από τους αδελφούς Καλλιτσάντση.

    Υπενθυμίζεται πως ο κύκλος εργασιών της ΕΛ.ΤΕΧ. «Άνεμος» το 2017 διαμορφώθηκε στα 49,7 εκατ. ευρώ έναντι 45,2 εκατ. ευρώ το 2016, μια αύξηση 9,9%.

    Κατ’ αναλογία, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 33,4 εκατ. ευρώ, έναντι 31,3 εκατ. ευρώ για το 2016, σημειώνοντας αύξηση 6,7%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) αυξήθηκαν οριακά (2,8%) σε 22,1 εκατ. ευρώ έναντι 21,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για το 2016.

    Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2014 που η εταιρεία εισήχθη στο Χ.Α. βρισκόταν στην πέμπτη θέση μεταξύ των εταιρειών αιολικών πάρκων με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, ενώ μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου με το οποίο εισήλθε στο Χ.Α., τέσσερα χρόνια μετά, κατατάσσεται πλέον δεύτερη στην Ελλάδα μετά την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι κρύβει η ανοδική αντίδραση της Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: Διανομή μερίσματος και νέο ΔΣ στην τακτική ΓΣ της 7ης Ιουνίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: PayPal: 2,2 δισ. δολάρια για τη τη σουηδική iZettle



    ΣΧΟΛΙΑ