• Business

    Δεσμεύονται και τα ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μελών του ΔΣ και της Folli Follie

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Μετά την κινητή, δεσμεύεται και η ακίνητη περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των μελών του ΔΣ της Folli Follie που ελέγχονται για την οικονομική κατάρρευση της αλλά και ακίνητα της ίδιας της εταιρείας.

    Με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δεσμεύονται τα ακίνητα του Δημήτρη, της Κατερίνας και του Γιώργου Κουτσολιούτσου, των 5 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που ελέγχονται και ποινικά για τους φερόμενους ως πλασματικούς ισολογισμούς της εταιρείας, αλλά και τα ακίνητα της ίδιας της εταιρείας.

    Μετά την πρόσφατη δέσμευση και των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων των ιδρυτών της Folli Folie και των διοικούντων την εταιρεία, οι δικαστικές και ελεγκτικές αρχές προχωρούν στο ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων.

    Η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, έδωσε την εντολή για τη δέσμευση της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Μεταξύ των διερευνόμενων αδικημάτων είναι και το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

    Πάντως, η οικογένεια Κουτσολιούτσου και τα μέλη του ΔΣ έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στο δικαστικό συμβούλιο κατά της απόφασης δέσμευσης των ακινήτων τους.

    Ήδη, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, έχουν ήδη δώσει έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτοι για την τέλεση δύο κακουργημάτων (απατη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) η οικογένεια Κουτσολιούτσου, τα 5 μέλη του ΔΣ, ο ορκωτός λογιστής και ο εκπρόσωπος του Ομίλου στην Ασία.

    Ο εισαγγελέας Δραγάτσης μελετά πλέον αποδεικτικό υλικό και τα υπομνήματα των υπόπτων και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταλήξει στην άσκηση ή όχι ποινικών διώξεων.

    Η εισαγγελική έρευνα θα συνεχιστεί και για άλλα αδικήματα, όπως αυτό της χειραγώγησης της αγοράς.

    Τι σημαίνει η δέσμευση

    Δικαστικές πηγές λένε ότι η δέσμευση των ακινήτων δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να διεκδικήσει αυτή την ακίνητη περιουσία εάν στην κατάληξη της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης στοιχειοθετηθεί ζημία σε βάρος του Δημοσίου.

    Κι αυτό γιατί η δέσμευση αφορά προφανώς και σε ακίνητα που είχαν ήδη προσημειωθεί, ώστε να παρεμποδιστούν οι υπόλοιποι πιστωτές να διεκδικήσουν αυτά τα ακίνητα.

    Ήδη, στις 30 Μαΐου και ενώ η υπόθεση είχε αρχίσει να διερευνάται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φέρεται να ενέγραψε προσημείωση υποθήκης στο υποθηκοφυλακείο Σπετσών ακινήτων συμφερόντων του υπέρ της εταιρείας Petrus AG με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, για δάνειο 36,45 εκατ. ευρώ.

    Έτσι, η Petrus AG απέκτησε το δικαίωμα να αποκτήσει τα ακίνητα αυτά μπλοκάροντας τους άλλους πιστωτές της Folli Follie ή νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έχουν νόμιμο συμφέρον.

    Ο ιδρυτής της εταιρείας φέρεται επίσης να ενέγραψε προσημείωση υποθήκης υπέρ της ελβετικής εταιρείας και σε οικόπεδο που περιλαμβάνει δυο κατοικίες 250 τ.μ. εκάστη στην περιοχή της Αστυπάλαιας στη θέση Καράι. Όμως και τα ακίνητα αυτά δεσμεύθηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναγκαστική εκτέλεση κατά της Folli Follie για τα Αττικά Πολυκαταστήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Folli Follie: Η συμφωνία με την PwC και οι επιδιώξεις Κουτσολιούτσου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η νέα εσωτερική εντολή της Folli Follie: Κρατήστε εκτός τραπεζών τα μετρητά



    ΣΧΟΛΙΑ