• Business

    ΔΕΠΑ: Νέα ηγεσία από Δευτέρα- Διευθύνων Σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς

    • NewsRoom

    Κωνσταντίνος Ξιφαράς


    O Κωνσταντίνος Δ. Ξιφαράς είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης με εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Έχει πολυετή εμπειρία ως ερευνητής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

    Ήταν Ειδικός Σύμβουλος στην Ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης (2005-2006) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2013) και Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αρμοδιότητα τόσο στη Διαχείριση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της επίτευξης των στόχων απορροφητικότητας του, όσο και στο σχεδιασμό της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

    Σήμερα είναι εκλεγμένος αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ήταν επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ που γνωμοδότησε σχετικά με τεχνικά ζητήματα για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ. Παράλληλα είναι Γραμματέας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας (WEC), στο οποίο συμμετέχει ως Εθνικός Εκπρόσωπος.
    Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει ως ειδικός σύμβουλος σε μεγάλα και απαιτητικά ιδιωτικά επιχειρηματικά σχέδια και επενδύσεις, ενώ διετέλεσε σύμβουλος στα Υπουργεία  Ανάπτυξης και Ενέργειας.



    ΣΧΟΛΙΑ