• Business

    Delivery Hero: Ξαφνικός «θάνατος» για το InstaShop στην Ελλάδα

    • Άννα Διανά
    Nikola Cabarkapa. InstaShop

    Nikola Cabarkapa. InstaShop


    Στο τέλος του χρόνου σταματά τη δραστηριότητά του το InstaShop στην Ελλάδα.

    Με ένα e-mail 461 λέξεων η InstaShop, του γερμανικού ομίλου της Delivery Hero, θυγατρική της οποίας είναι και η e-food, ενημέρωσε πριν λίγα 24ωρα τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ότι διακόπτει στις 31 Δεκεμβρίου 2023 τη παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια δραστηριοποίησής της.

    Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία έχει στη διάθεσή του το mononews, «η δύσκολη απόφαση,  ελήφθη  μετά από προσεκτική αξιολόγηση των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς, και των δύσκολων παγκόσμιων μακροοικονομικών συνθηκών που επιμένουν λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να διακόψουμε την υπηρεσία της εφαρμογής μας στην Ελλάδα».

    107 εργαζόμενοι

    Η εταιρεία απασχολούσε στο τέλος του 2022 107 άτομα έναντι 66 το 2021 ενώ σε επίπεδο συνεργασιών είχε μεγάλο μέρος του λιανεμπορίου τροφίμων, όπως  τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, My Market, Θανόπουλος κά.

    Πέρα από τον χώρο των σούπερ μάρκετ, στον τομέα του Quick delivery η εταιρεία συνεργάζεται με αλυσίδες όπως η Κωτσόβολος, η Pet City, φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών, αξεσουάρ κ.α.

    «Πρόκειται για απόφαση που μας αιφνιδίασε, καθώς πριν λίγο καιρό συζητούσαμε για διεύρυνση συνεργασίας» επισημαίνει στο mononews στέλεχος του λιανεμπορίου. «Η εταιρεία παρείχε ολοκληρωμένη λύση στα σούπερ μάρκετ, αναλαμβάνοντας εκτός από το delivery και το picking κάτι που διευκόλυνε τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ τονίζει το ίδιο στέλεχος.

    Το email της InstaShop

    Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, και μετά από προσεκτική αξιολόγηση των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς, και των δύσκολων παγκόσμιων μακροοικονομικών συνθηκών που επιμένουν λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να διακόψουμε την υπηρεσία της εφαρμογής μας στην Ελλάδα.

    Θέλουμε να εκφράσουμε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που παρείχατε στο Isntashop καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Η αφοσίωση σας στην παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες μας υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος των δραστηριοτήτων μας.

    Σύμφωνα με το άρθρο 572 του Ελληνικού Αστικού Κώδικα το οποίο τυγχάνει εφαρμογής και εν προκειμένω, θα θέλαμε να ασκήσουμε το δικαίωμά μας επί του ίδιου και να προχωρήσουμε σε τερματισμό της μεταξύ μας εμπορικής σύμβασης, επικαλούμενο σοβαρό λόγο που συνίσταται στην οριστική διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής και του ιστότοπου Instashop στην Ελλάδα. Ο τερματισμός της μεταξύ μας συμφωνίας και συνεργασίας θα τεθεί σε ισχύ την 31η Δεκεμβρίου.

    Καθώς περνάμε σε αυτή τη φάση θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ομάδα μας θα συνεργαστεί στενά για να εξασφαλίσει μια ομαλή διαδικασία αποσύνδεσης.

    Ακολουθούν μερικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη: 

    1. Μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2023: Οι υπηρεσίες της Instashop θα σταματήσουν επίσημα στην Ελλάδα και το κατάστημα σας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα Instashop.
    2. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023: Οι πελάτες θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν παραγγελίες από το κατάστημα σας στο Instashop. Ωστόσο έχετε υπόψιν σας ότι ο αριθμός των εισερχόμενων παραγγελιών ενδέχεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
    3. Όλες οι εκκρεμείς παραγγελίες που έγιναν πριν από την ημερομηνία διακοπής της υπηρεσίας θα εκπληρωθούν ως συνήθως. Ζητούμε τη συνεργασία σας για την επεξεργασία αυτών των παραγγελιών ως συνήθως. 
    4. Οι εβδομαδιαίες μεταφορές θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ από το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου του 2023 και μετά θα ξεκίνησουμε τη λογιστική συμφωνία. 
    5. Η ομάδα μας θα είναι διαθέσιμη για να σας παρέχει υποστήριξη και να απαντήσει σε τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον υπεύθυνο account manager σας.

    Αν και αυτή η απόφαση ήταν αναμφίβολα δύσκολη για εμάς δεν μειώνει την αξία που έχετε προσδώσει στην πλατφόρμα μας και πιστεύουμε ότι η επιχείρησή σας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ανεξάρτητα. Καθώς αποχαιρετούμε την Ελλάδα το Instashop θα συνεχίσει να λειτουργεί σε άλλες χώρες ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στην υποστήριξη των συνεργατών μας στις χώρες αυτές. 

    Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή χρειάζεστε βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη μετάβαση και να διασφαλίσουμε τη θετική ολοκλήρωση της συνεργασίας μας. Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την αφοσίωση και τη συνεργασία σας με το Instashop. Σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές σας προσπάθειες. 

    Με εκτίμηση η ομάδα του Instashop

    Η αποχώρηση του ιδρυτή

    Σημειώνεται ότι η InstaShop ιδρύθηκε το 2015 στο Ντουμπάι από τον Γιάννη Τσιώρη και την Ιωάννα Αγγελιδάκη. Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας τους, η εταιρεία αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς και έγινε ένα από τα πιο γνωστά και αξιόπιστα ονόματα στον τομέα της online παραγγελίας τροφίμων και παράδοσης στη Μέση Ανατολή.

    Το 2020, η InstaShop εξαγοράστηκε από την Delivery Hero, παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο του online delivery, έναντι 360 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Από τη στιγμή της εξαγοράς, το InstaShop συνέχισε να λειτουργεί ως αυτόνομη οντότητα, υπό την ηγεσία του Γιάννη Τσιώρη, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε την εταιρεία και τη θέση ανέλαβε ο  Nikola Cabarkapa.

    Οι οικονομικές επιδόσεις

    Σύμφωνα με τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα  ο κύκλος εργασιών της το 2022 ανήλθε σε 3,18 εκατ. ευρώ  από 1,54 εκατ. ευρώ το 2021 ενώ εμφάνισε ζημιές  3,56 εκατ. ευρώ. 

    Διαβάστε επίσης

    ΕΕ: Υπάλληλοι και όχι συνεργάτες οι εργαζόμενοι σε πλατφόρμες τύπου Uber και delivery

    Lamda Development: Σε ανώνυμη εταιρία μετατράπηκε το Εκπτωτικό Χωριό

    Γραμμή 4 Μετρό: To ΣτΕ έκανε μερικώς δεκτή την προσφυγή του Νικόλα Πατέρα



    ΣΧΟΛΙΑ