• Business

    ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει ότι έχει καταθέσει προσφορά για την Κωτσόβολος – Η ανακοίνωση της Currys

    • NewsRoom
    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ


    Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Κωτσόβολος κατέθεσε η ΔΕΗ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Να σημειωθεί ότι, όπως έγραφε χθες το mononews, την περασμένη Παρασκευή κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές ο όμιλος Quest και η ΔΕΗ.

    Εικάζεται ότι έχουν κατατεθεί άλλες δύο δεσμευτικές προσφορές με τη μια εξ αυτών να αφορά σχήμα από το εξωτερικό, πιθανότατα από τη Ρουμανία.

    Η ανακοίνωση της Currys

    Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο και ο μητρικός όμιλος της «Κωτσόβολος» η Currys, η οποία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν αρκετοί πιθανοί αγοραστές της  Κωτσόβολος, οι οποίοι έχουν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές που το διοικητικό συμβούλιο και οι σύμβουλοί του αξιολογούν.

    «Η Currys επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική αναθεώρηση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών πιθανών αγοραστών της Κωτσόβολος, οι οποίοι έχουν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές που το διοικητικό συμβούλιο και οι σύμβουλοί του αξιολογούν».

    «Η στρατηγική αναθεώρηση παραμένει σε εξέλιξη και η Currys θα παρέχει επικαιροποιημένη ενημέρωση όταν θα κριθεί απαραίτητο. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να υπάρχει καμιά βεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα της αναθεώρησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

    H ανακοίνωση της ΔΕΗ

    Η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί κατάθεσης προσφοράς από τη ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού.

    Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή.

    Επισημαίνεται ότι οι διεκδικητές της Κωτσόβολος, που έχουν περάσει στην επόμενη φάση καταθέτοντας τις δεσμευτικές προσφορές έχουν ήδη αποκτήσει πρόσβαση στα προσωρινά οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, της οποίας η εταιρική οικονομική χρήση κλείνει στις 30 Απριλίου, και θα ακολουθήσει η πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες που αφορούν στη λειτουργία της Κωτσόβολος.

    Να σημειωθεί ότι χθες η Quest Συμμετοχών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανέφερε ότι έχει καταθέσει τελική προσφορά.

    Πώς η Κωτσόβολος δένει στο πλάνο μετασχηματισμού της ΔΕΗ

    Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την Κωτσόβολος, όπως είχε αποκαλύψει το mononews, εδράζεται στη στρατηγική του κορυφαίου ενεργειακού ομίλου για την ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου λιανικής.

    Η απόκτηση των 95 καταστημάτων της Κωτσόβολος σε κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα, με υπερσύγχρονη υποδομή logistics και εξειδικευμένο προσωπικό στις πωλήσεις και προϊόντων συναφών με την ηλεκτρική ενέργεια, είναι κάτι παραπάνω από συμβατή με τη στρατηγική του επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση για τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε ένα ολοκληρωμένο utility που θα καλύπτει πλήρως τις νέες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

    Άλλωστε η πελατοκεντρική διάσταση αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του ενεργειακού κολοσσού, στο DNA του οποίου υπάρχει το retail, με τη «συνταγή» να προέρχεται από τη δεκαετία του ’50. Τότε που η ΔΕΗ ως ο πρώτος και μοναδικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα εκπαίδευε τις Ελληνίδες νοικοκυρές στις νέες ηλεκτρικές συσκευές.

    Διαβάστε επίσης:

    Κωτσόβολος: Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν ΔΕΗ και Quest

    ΔΕΗ: Μέσα στον μήνα η ολοκλήρωση του deal με Enel Romania

    Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και Πειραιώς οδηγούν την αγορά

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ