• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και Πειραιώς οδηγούν την αγορά

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ) - Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ) – Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)


    Η ΔΕΗ κινεί τα νήματα στο ταμπλό αυτή την ώρα, με τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) να σκαρφαλώνει στις 1.221 μονάδες και με κέρδη 0,45%.

    Στα 44 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα με την Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,12% 3,86 να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, δεδομένου ότι την περασμένη εβδομάδα είχε υποστεί τις περισσότερες απώλειες.

    Με +2,3% η ΔΕΗ, ενώ στις τράπεζες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Πειραιώς +1,7% και Alpha Bank +0,15%, ενώ υποχωρούν Eurobank -1% και Εθνική -0,70%.

    Στα μη τραπεζικά blue chips, υποχωρούν Quest -1,5%, Jumbo -1,3% ενώ ανοδικά κινούνται Ελλάκτωρ +2%.

    Στο επίκεντρο, η πρόταση της Eurobank προς το ΤΧΣ για την επαναγορά του 1,401% των μετοχών της, αλλά και της εξόδου της Εθνικής Τράπεζας στις αγορές με ομόλογο Tier 2.

    Το μοντέλο της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,48% 2,08 με βάση το οποίο το ΤΧΣ πουλάει το 1,4% στα 1,80 ευρώ που αντιστοιχεί σε P/BV, τιμή προς λογιστική αξία, 0,95x, και με premium 18% επί της χρηματιστηριακής τιμής θα αποτελέσει το σχέδιο με βάση το οποίο θα ιδιωτικοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες το επόμενο διάστημα.

    H συνέχιση της νομισματικής σύσφιξης από τις Κεντρικές τράπεζες λόγω του επίμονου πληθωρισμού επιδρά και στην πορεία των επιτοκίων παγκοσμίως.

    Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, σε νέα υψηλά 12 ετών στο 2,80%, ενώ και η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου κινείται προς υψηλά 15ετιας.

    Το ελληνικό 10ετές ξεπέρασε το 4,20%, έναντι 4,68% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank Equities για IDEAL Holdings: Πάνω από 50% υψηλότερα, στα €7,9, η δίκαιη τιμή για τη μετοχή

    Πόσα παραπάνω πληρώνουν σε τόκους οι εισηγμένες

    Νίκος Παπαθανάσης: Πρόσθετοι πόροι 1,4 δισ. ευρώ για τις φυσικές καταστροφές



    ΣΧΟΛΙΑ