ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύντομα αναμένεται να προχωρήσει η προκήρυξη φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 65MW στη Δυτική Μακεδονία από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, σε μια περίοδο που η εταιρεία ωριμάζει φωτοβολταϊκά έργα προς κατασκευή, ισχύος άνω των 2GW.
Το φωτοβολταϊκό έργο θα εγκατασταθεί στην απόθεση Βόρειου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Φ/Β Σταθμός θα έχει συνολική ισχύ της τάξης των 65 MWp. Η έκτασή του είναι συνολικού εμβαδού περίπου 1.050 στρεμμάτων και εντάσσεται στον «Πυρήνα» Ανάπτυξης Φ/Β Σταθμών της Ζώνης Απολιγνιτοποίησης.
Στο Φ/Β Σταθμό αναμένεται να εγκατασταθούν Φ/Β πλαίσια με τεχνολογία διπλής όψεως (bifacial) για αυξημένη δυνατότητα παραγωγής, εκμεταλλευόμενοι και την ηλιακή ενέργεια που προσπίπτει στην οπίσθια πλευρά τους. Η παραγόμενη ενέργεια θα διοχετεύεται στο Σύστημα μέσω διασυνδετικών υπόγειων γραμμών Μ.Τ. 33kV, οι οποίες θα συνδέουν το Φ/Β Σταθμό με τον υπαίθριου τύπου Υποσταθμό 33/150kV, μέσω νέας πύλης Μετασχηματιστή.
Αναμένει άδειες σε πλωτά φωτοβοταϊκά
Επίσης η εταιρεία έχει προχωρήσει την είσοδό της στον χώρο των πλωτών ΦΒ και της αποθήκευσης καθώς πρόσφατα κατέθεσε σχετικές αιτήσεις στη ΡΑΕ. Σταδιακά αναμένονται άδειες παραγωγής για το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.
Επόμενα σχέδια
Στα σχέδια της ΔΕΗΑΝ είναι τα επόμενα χρόνια να αναπτύξει και παρουσία στα Βαλκάνια.
Στο ραντάρ της εταιρείας είναι 2,5 GW φωτοβολταϊκών, ενώ συνολικά το χαρτοφυλάκιό της έχει άδειες 7 GW και επιπλέον 1 GW αποθήκευσης ενέργειας. Στα offshore αιολικά, επίσης η εταιρεία πρόκειται να δραστηριοποιηθεί και όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαύρος, με διεθνείς συνεργασίες για την ανάπτυξή της.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Ο εμίρης του Κατάρ και ο πρόεδρος Πεζεσκιάν συζήτησαν τηλεφωνικά για αποκλικάμωση
- Μερτς: Το κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία είναι στη Ρωσία
- Wall Street: Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές από τη Microsoft – ΙΒΜ και Honeywell International κράτησαν τον Dow Jones
- Συνεργασία Μουσείου Μπενάκη με την Rolex – «Επίσημο ρολόι»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.