• Business

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Προκήρυξη νέου μεγάλου φωτοβολταϊκού έργου

    Κωνσταντίνος Μαύρος ΔΕΗΑΝ

    Κωνσταντίνος Μαύρος Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες


    Σύντομα αναμένεται να προχωρήσει η προκήρυξη φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 65MW στη Δυτική Μακεδονία από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, σε μια περίοδο που η εταιρεία ωριμάζει φωτοβολταϊκά έργα προς κατασκευή, ισχύος άνω των 2GW.

    Το φωτοβολταϊκό έργο θα εγκατασταθεί στην απόθεση Βόρειου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

    Ο Φ/Β Σταθμός  θα έχει συνολική ισχύ της τάξης των 65 MWp.  Η έκτασή του είναι συνολικού εμβαδού περίπου 1.050 στρεμμάτων και εντάσσεται στον «Πυρήνα» Ανάπτυξης Φ/Β Σταθμών της Ζώνης Απολιγνιτοποίησης.

    Στο Φ/Β Σταθμό αναμένεται να εγκατασταθούν Φ/Β πλαίσια με τεχνολογία διπλής όψεως (bifacial) για αυξημένη δυνατότητα παραγωγής, εκμεταλλευόμενοι και την ηλιακή ενέργεια που προσπίπτει στην οπίσθια πλευρά τους. Η παραγόμενη ενέργεια θα διοχετεύεται στο Σύστημα μέσω διασυνδετικών υπόγειων γραμμών Μ.Τ. 33kV, οι οποίες θα συνδέουν το Φ/Β Σταθμό με τον υπαίθριου τύπου Υποσταθμό 33/150kV, μέσω νέας πύλης Μετασχηματιστή.

    Αναμένει άδειες σε πλωτά φωτοβοταϊκά

    Επίσης η εταιρεία έχει προχωρήσει την είσοδό της στον χώρο των πλωτών ΦΒ και της αποθήκευσης καθώς πρόσφατα κατέθεσε σχετικές αιτήσεις στη ΡΑΕ. Σταδιακά αναμένονται άδειες παραγωγής για το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

    Επόμενα σχέδια

    Στα σχέδια της ΔΕΗΑΝ είναι τα επόμενα χρόνια να αναπτύξει και παρουσία στα Βαλκάνια.

    Στο ραντάρ της εταιρείας είναι 2,5 GW φωτοβολταϊκών, ενώ συνολικά το χαρτοφυλάκιό της έχει άδειες 7 GW και επιπλέον 1 GW αποθήκευσης ενέργειας. Στα offshore αιολικά, επίσης η εταιρεία πρόκειται να δραστηριοποιηθεί και όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαύρος, με διεθνείς συνεργασίες για την ανάπτυξή της.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ