• Business

    Δεύτερη ευκαιρία για την 7η Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Νέες πληρωμές σήμερα για χιλιάδες δικαιούχους

    • Βασίλης Τσεκούρας

    Χρήστος Σταικούρας. Υπουργός Οικονομικών


    Το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» δρομολογεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενταχθούν στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής οι επιχειρήσεις που εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν οριστικές αιτήσεις.

    Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην κρατική και οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 19 Απριλίου, αλλά δήλωσαν στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται πως οι επιχειρήσεις έχουν διορία έως τις 10 Μαΐου για να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους και να καταστούν τελικοί δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης.

    Οι πληρωμές

    Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είδαν χθες 190.624 δικαιούχοι τα χρήματα της 7ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με το δημόσιο να εκταμιεύει περίπου 395 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείο Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος πληρωμών.

    Επίσης, σήμερα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

    • 71.319 δικαιούχων του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 331,4 εκατ. ευρώ.

    Προηγήθηκε χθες η καταβολή 395 εκατ. ευρώ σε 190.624, πρώτους, δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7.

    Έτσι, μέσα σε μόλις δύο ημέρες, έλαβε τη χρηματοδότηση η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων που έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αίτηση χορήγησης. Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 ανέρχεται σε 261.943, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 726,4 εκατ. ευρώ.

    • 188 δικαιούχων του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για τους οποίους εκκρεμούσε η ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, ποσό συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν στηριχθεί από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ανέρχεται σε 360.575, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,27 δισ. ευρώ.

    • 5.238 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 10,2 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για το Α΄ τρίμηνο του 2021. Έτσι, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Μαρτίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 395 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στον νόμο Χαρδούβελη η Attica Bank – Με 25% το ΤΧΣ 

    ΤΧΣ: Εντός των ημερών η επιλογή του νέου CEO – Φαβορί ο Ξηρουχάκης



    ΣΧΟΛΙΑ