• Business

    Deal στον τουρισμό: «Έδωσαν τα χέρια» Ικτίνος – Καμπουρίδης για εξαγορά της Latirus

    Μίλτος Καμπουρίδης

    Μίλτος Καμπουρίδης, επιχειρηματίας Dolphin Capital Investors


    Τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας που “τρέχει” το τουριστικό project στην Κρήτη αποκτά η Ικτίνος, ύστερα από συμφωνία με τον Μίλτο Καμπουρίδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η βιομηχανία μαρμάρων εξαγοράζει το 79,656% της κυπριακής εταιρείας Latirus Ltd, το οποίο ανήκει στην Dolphin CI Thirteen, συμφερόντων του Μίλτου Καμπουρίδη, έναντι τιμήματος μεταξύ 14 εκατ. Ευρώ και 15 εκατ. Ευρώ. Με την κίνηση αυτή η Ικτίνος, η οποία κατέχει ήδη το 20,344% της Latirus αναλαμβάνει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας.

    Να σημειωθεί πως η Latirus ελέγχει ποσοστό 97,60% της Ικτίνος Ελλάς Τεχνική & Τουριστική ΑΕ., η οποία πρόκειται να αναπτύξει την σύνθετη τουριστική εγκατάσταση στην θέση Όρμος Φανερωμένης της Κοινότητας Σκοπής του Δήμου Σητείας, σε έκταση 2.800 στρεμμάτων περίπου, που θα περιλαμβάνει :
    • Ξενοδοχείο 5 αστέρων,
    • Κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa), 100 ατόμων,
    • Συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων,
    • Γήπεδο Golf, 18 οπών
    • Μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών,
    • Δύο οικιστικές περιοχές, όπου θα ανεγερθούν 300 περίπου μεζονέτες.

    Μέχρι την ολοκλήρωση της παραπάνω συμφωνίας, θα δοθεί η δυνατότητα στην Ικτίνος να αναζητήσει έναν νέο δυναμικό επενδυτή ο οποίος σε συνεργασία μαζί της, θα θελήσει να επενδύσει στο τουριστικό αυτό έργο και να ολοκληρώσει την τουριστική επένδυση στον Όρμο Φανερωμένης, η οποία είναι αδειοδοτημένη και έτοιμη για κατασκευή, μετά από 10ετή αγώνα για την λήψη των σχετικών αδειών.

    Η τιμή εξαγοράς του ποσοστού αυτού (79,656%), ανέρχεται σε 14.000.000 έως 15.000.000 ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο καταβολής.

    Με την υπογραφή της συμφωνίας, καταβλήθηκε το ποσό των 1.400.000 ευρώ και εξαγοράστηκε ποσοστό 7,966% της εταιρίας και έτσι η Ικτίνος Ελλάς κατέχει το 28,31% της Latirus Ltd.

    Η υπογραφείσα συμφωνία θα ολοκληρωθεί έως 30/4/2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιτυχία Vodafone: Κέρδισε τη μονομαχία για τη Cyta

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My Market: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα για το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκλαβενίτης: Ενισχύει τα υπερμάρκετ με νέες υπηρεσίες – Τι καινούριο ετοιμάζει



    ΣΧΟΛΙΑ