• Business

    CVC: Έτοιμο να «ρίξει» άλλο 1 δισ. στην Ελλάδα – «Σκανάρει» την αγορά για νέες ευκαιρίες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    CVC Capital Partners: Κατέθεσε προσφορά για το 49% της νέας μονάδας επιχειρηματικών υπηρεσιών της Telecom Italia

    Αλεξ Φωτακίδης (CVC Capital)


    Με το… «δάκτυλο στη σκανδάλη» για νέο επενδυτικό «χτύπημα» στην ελληνική αγορά φέρεται να βρίσκεται το CVC Capital, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι διατεθειμένο να ρίξει άλλο 1 δισ. ευρώ στην χώρα μας το επόμενο διάστημα.

    Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν πως η επόμενη κίνηση του αμερικάνικου fund δεν θα αργήσει, με δεδομένη και τη βούληση που εκπέμπει για να ενδυναμώσει την παρουσία του στην Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα ο επικεφαλής του CVC Capital στην Ελλάδα, Άλεξ Φωτακίδης δήλωσε πως υπάρχει διάθεση για νέες επενδύσεις στην χώρα μας, επισημαίνοντας πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε μια σειρά από κλάδους.

    «Υπάρχει τεράστια προοπτική και είμαστε ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτακίδης στο πλαίσιο του συνεδρίου του Capital Link, σπεύδοντας μάλιστα να τονίσει πως «η Ελλάδα πλέον έχει μπει στον χάρτη του CVC». Είναι ενδεικτικό πως ο κ. Φωτακίδης εδώ και λίγους μήνες έχει εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση στην χώρα μας από το εξωτερικό όπου βρίσκονταν, προκειμένου να παρακολουθεί από «πρώτο χέρι» την πορεία των εδώ επενδύσεών τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά, στο μικροσκόπιο της ηγετικής ομάδας του CVC φέρεται να βρίσκεται ο κλάδος των τροφίμων, ο οποίος έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Μάλιστα, έχουν «ακουστεί» και διάφορα ονόματα που αποτελούν εν δυνάμει στόχους, με ενδεχόμενες εξελίξεις να τοποθετούνται μετά την εορταστική περίοδο. Μέσα στον Ιανουάριο εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί και το deal με την Εθνική Ασφαλιστική, το οποίο υπολογίζεται πως θα κλείσει με ένα τίμημα στην περιοχή των 450 εκατ. ευρώ.

    Μέχρι στιγμής, το αμερικάνικο fund, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 80 δισ. ευρώ έχει επενδύσει στον χώρο της Υγείας, (Metropolitan, Υγεία, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ), στις μαρίνες Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω της Skroutz.gr ενώ πρόσφατα συμφώνησε στην εξαγορά του ομίλου Vivartia (ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθης, Goody’s – Everest, κα.), έναντι τιμήματος που προσεγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ.

    Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του CVC να εμπλακεί πιο ενεργά στην ελληνική οικονομία, και να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές έχει παίξει και η πρόοδος που καταγράφει η Ελλάδα όσον αφορά στο μακροοικονομικό, πολιτικό και φορολογικό περιβάλλον και η συνακόλουθη μείωση του επενδυτικού ρίσκου.

    Εκτός του CVC, βούληση να διευρύνουν το επενδυτικό αποτύπωμά τους στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια έχουν εκφράσει και μια σειρά από εξίσου ισχυρά ξένα funds, όπως η Paulson & Co του διάσημου επενδυτή Τζον Πόλσον, η BC Partners με επικεφαλής τον ταλαντούχο Νίκο Σταθόπουλο και η αμερικάνικη Hines.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλεξ Φωτακίδης (CVC Capital): «Αναζητούμε νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα – Η χώρα θα ανακάμψει ταχύτερα από την Ευρώπη»

    Paulson, CVC, ΒC Partners & Hines: Γιατί τα «μεγάλα πορτοφόλια» θέλουν να επενδύσουν (τώρα) στην Ελλάδα

    Άλεξ Φωτακίδης (CVC): Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ