• Business

    Αλεξ Φωτακίδης (CVC Capital): «Αναζητούμε νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα – Η χώρα θα ανακάμψει ταχύτερα από την Ευρώπη»

    CVC Capital Partners: Κατέθεσε προσφορά για το 49% της νέας μονάδας επιχειρηματικών υπηρεσιών της Telecom Italia

    Αλεξ Φωτακίδης (CVC Capital)


    Τη βούληση του CVC Capital να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ο Άλεξ Φωτακίδης, επισημαίνοντας παράλληλα πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε μια σειρά από κλάδους της ελληνικής αγοράς.

    «Υπάρχει τεράστια προοπτική και είμαστε ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του CVC Capital στην Ελλάδα μιλώντας στο συνέδριο του Capital Link που πραγματοποιείται διαδικτυακά.

    Είπε μάλιστα πως αποστολή του είναι να υποστηρίξει τις τέσσερις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει το CVC στη Ελλάδα μέχρι στιγμής και ταυτόχρονα να εξετάσει καινούριες επενδυτικές ευκαιρίες. «Η Ελλάδα πλέον έχει μπει στον χάρτη του CVC», ανέφερε με έμφαση.

    Σχολιάζοντας το ευρύτερο επενδυτικό περιβάλλον στην χώρα μας, αναγνώρισε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά στο μακροοικονομικό, πολιτικό και φορολογικό περιβάλλον και προσέθεσε πως σήμερα υπάρχει μικρότερο επενδυτικό ρίσκο απ’ ότι τρία με τέσσερα χρόνια πριν. Αποκάλυψε πως προτού αποφασίσουν να εμπλακούν ενεργά στην ελληνική αγορά, παρακολουθούσαν την πορεία της Ελλάδας περισσότερα από δέκα χρόνια! «Ξοδέψαμε», είπε, «τους πρώτες τρεις με τέσσερις μήνες για να αναλύσουν τα ρίσκα και τις ευκαιρίες για το CVC προτού επενδύσουμε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016».

    Όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Φωτακίδης εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος, λέγοντας πως «η χώρα θα ανακάμψει γρήγορα το 2021 και θα αναπτυχθεί ταχύτερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια». Ερωτώμενος τέλος για τη μεγαλύτερη πρόσκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας αναφέρθηκε στην αναστροφή του  brain drain, το οποίο χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.

    Το CVC, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 80 δισ. ευρώ συμφώνησε πρόσφατα για την εξαγορά της Vivartia, του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων στην χώρα (ΔΕΛΤΑ, Μπαρμπα Στάθης, Goody’s – Everest, κα.). Έχει  επενδύσει ήδη στον χώρο της Υγείας (Metropolitan, Υγεία, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ), στις μαρίνες Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω της Skroutz.gr ενώ  διεκδικεί με καλές πιθανότητες την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

    Iδρύθηκε το 1981 και θεωρείται από τα σημαντικότερα διεθνή private equity & credit funds με ένα παγκόσμιο δίκτυο 23 τοπικών γραφείων, εκ των οποίων 15 στην Ευρώπη και την Αμερική και 8 στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Άλεξ Φωτακίδης (CVC): Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα

    MIG: Στα €175 εκατ. η προσφορά του CVC για τη Vivartia

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ