• Business

    Creta Farms: Σε συζητήσεις για είσοδο στη ρωσική Mere – Ξεπέρασε το 18% το μερίδιο αγοράς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Δημήτρης Βιτζηλαίος, διευθύνων σύμβουλος της Impala Invest


    Σε τροχιά «ολικής επαναφοράς» έχει εισέλθει η Creta Farms, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζει να αυξάνει τις πωλήσεις και να κερδίζει μερίδια στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

    Πηγές προσκείμενες στο νέο επενδυτή (την Impala του Δημήτρη Βιτζηλαίου) εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πορεία ανάκαμψης και τονίζουν πως παρά τη δυσμενή συγκυρία της πανδημίας, η εταιρεία ανακτά σταδιακά τον βηματισμό της και επανέρχεται στα επίπεδα προτού εμφανισθούν τα έντονα οικονομικά προβλήματα.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το μερίδιο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας ανέρχεται πλέον στο 18% από περίπου 16% που ήταν στις αρχές Οκτωβρίου, με τις πωλήσεις τον περασμένο μήνα να ξεπερνούν τα 8,5 εκατ. ευρώ ενώ το μερίδιο αγοράς της Λακωνικής Τροφίμων, συμφερόντων του ίδιου επενδυτή (Impala) διαμορφώνεται στο 2,5%. Υπενθυμίζεται πως οι παραπάνω οντότητες αναμένεται να ενοποιηθούν βάση του σχεδίου που έχει εκπονήσει η διοίκηση της Impala, δίνοντας νέα προοπτική και δυνατότητες στο νέο σχήμα.

    Στόχος του νέου επενδυτή είναι σε ορίζοντα τριετίας η Creta Farms να εμφανίσει κέρδη και να καταγράψει τζίρο 100 εκατ. ευρώ. Ένας στόχος που θεωρείται εφικτός με δεδομένη την απήχηση του brand της εταιρείας στους καταναλωτές.

    Πέρα από τις οργανωτικές αλλαγές και την αποκατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, η εταιρεία δρομολογεί τον εμπλουτισμό του προϊοντικού χαρτοφυλακίου με νέους κωδικούς, οι οποίοι ανταποκρίνονται στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες. Προς αυτή την κατεύθυνση, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει vegan προϊόντα μέσα στην τρέχουσα χρονιά, ακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις της εποχής. Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία, η οποία εκτιμάται πως θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια.

    Εξετάζει νέες εξαγορές

    Παράλληλα, εξακολουθεί να διερευνά τις δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης στο κανάλι του σούπερ μάρκετ, το οποίο προσελκύει πλέον περισσότερους καταναλωτές μετά την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Mere, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ κοντά στο να εγκαινιάσει την παρουσία της στην Ελλάδα (είναι καθ’ όλα έτοιμη και περιμένει το «πράσινο φως» από τα κεντρικά).

    Η διοίκηση της Creta Farms εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει συνεργασία με τους Ρώσους λιανέμπορους, και ήδη αναζητά την κατάλληλη σειρά προϊόντων που θα ταίριαζε στο εκπτωτικό μοντέλο της Mere.

    Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Βιτζηλαίος μετά την αποχώρηση από τη διαδικασία απόκτησης της «Καλλιμάνης» (η τελευταία οδεύει στην τουρκική Dardanel) είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τις τράπεζες, διερευνώντας και άλλες πιθανές εξαγορές ελληνικών εταιρειών. Οι όποιες εξελίξεις πάντως, τοποθετούνται μετά την άρση του lockdown, όταν και θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Δημήτρης Βιτζηλαίος (Creta Farms): «Μπαίνει» στα vegan προϊόντα με νέα επένδυση €2 εκατ. – Μεταφέρει παραγωγή από την Σπάρτη στο Ρέθυμνο

    Σούπερ μάρκετ: Έτοιμη να… «πατήσει το κουμπί» η Mere – Προς αναδιάταξη ο «χάρτης του λιανεμπορίου»

    Ανατροπή στην πώληση της «Καλλιμάνης», με ηχηρές αποχωρήσεις και σοβαρές καταγγελίες– Όλο το παρασκήνιο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ