• Business

    Creta Farms: Κατατίθεται άμεσα το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Σε λίγες ώρες από τώρα αναμένεται να υποβληθεί το αίτημα υπαγωγής της Creta Farms στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προσωρινή διοίκηση έχει ετοιμάσει το φάκελο και προχωρά στην κατάθεσή του, στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας από τους πιστωτές της και να προχωρήσει απρόσκοπτα ο διαγωνισμός εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

    Υπενθυμίζεται πως το mononews.gr σε πρόσφατο δημοσίευμά του είχε αποκαλύψει πως η κατάθεση του αιτήματος θα γίνονταν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

    H υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 106 είναι απαραίτητη για να υλοποιηθεί το εγχείρημα διάσωσης της εταιρεία, να αποκατασταθεί η παραγωγική διαδικασία που έχει σταματήσει λόγω έλλειψης ρευστότητας και κυρίως να αποφευχθούν ενδεχόμενες «επιθετικές κινήσεις» από τους πιστωτές.

    Την περασμένη Παρασκευή, το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου έκανε δεκτό το αίτημα των πιστωτριών τραπεζών για αλλαγή διοίκησης στην πολύπαθη αλλαντοβιομηχανία, ορίζοντας ως μέλη της διοίκησης της Creta Farms, τους προταθέντες από τις τράπεζες. Η κίνηση αυτή, κρίθηκε αναγκαία καθώς υπήρχε έντονη αβεβαιότητα σχετικά με ποιος βασικός μέτοχος ελέγχει τη διοίκηση, την ώρα που η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατάρρευσης από την συσσώρευση υπέρογκων ληξιπρόθεσμων οφειλών (άνω των 13 εκατ. Ευρώ).



    ΣΧΟΛΙΑ