• Business

    «Καθ’ οδόν» για το άρθρο 106 η Creta Farms – Μέσα στην εβδομάδα η αίτηση

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Από μέρα σε μέρα αναμένεται να προσφύγει η Creta Farms στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα 24ώρα μετά τον ορισμό της, η προσωρινή διοίκηση της Creta Farms ετοιμάζεται να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στο αρμόδιο δικαστήριο μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας από τους πιστωτές της και να προχωρήσει απρόσκοπτα ο διαγωνισμός εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 106 είναι απαραίτητη για να υλοποιηθεί το εγχείρημα διάσωσης της εταιρεία, να αποκατασταθεί η παραγωγική διαδικασία που έχει σταματήσει λόγω έλλειψης ρευστότητας και κυρίως να αποφευχθούν ενδεχόμενες «επιθετικές κινήσεις» από τους πιστωτές. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια μέχρι αύριο, να έχει καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων που οφείλονται στους περίπου 700 εργαζομένους της εταιρείας.

    Πριν από μερικές μέρες, το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου έκανε το αίτημα των πιστωτριών τραπεζών για αλλαγή διοίκησης στην πολύπαθη αλλαντοβιομηχανία, ορίζοντας ως μέλη της διοίκησης της Creta Farms, τους προταθέντες από τις τράπεζες. Η κίνηση αυτή, κρίθηκε αναγκαία καθώς υπήρχε έντονη αβεβαιότητα σχετικά με ποιος βασικός μέτοχος ελέγχει τη διοίκηση, την ώρα που η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατάρρευσης από την συσσώρευση υπέρογκων ληξιπρόθεσμων οφειλών (άνω των 13 εκατ. Ευρώ).

    Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα ψήφου από τους αδελφούς Δομαζάκη.

    Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση επενδυτή. Αν και έχει ανοίξει από την περασμένη εβδομάδα το data room στους υποψήφιους επενδυτές, εκτιμάται πως θα δοθεί παράταση, πέραν των αρχών Νοεμβρίου για την υποβολή των
    δεσμευτικών προσφορών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έξι επενδυτές έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής μη δεσμευτική προσφορά, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος που ελέγχει ήδη την Νίκας και την Chipita, το επενδυτικό fund HIG, ο ομογενής επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου, οι Ρώσοι της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και ο Δ. Βιτζηλαίος της Impala Investment, ο οποίος ελέγχει την Λακωνική Τροφίμων.



    ΣΧΟΛΙΑ