• Business

    Creta Farms: Η αισιοδοξία Βιντζηλαίου και η συμφωνία με τις τράπεζες για νέα χρηματοδότηση


    Καθησυχαστική εμφανίζεται η πλευρά του Δημήτρη Βιντζηλαίου για την αναβολή της γενικής συνέλευσης της Creta Farms, η οποία θα ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης και θα έδινε το «πράσινο φως» για την υπαγωγή της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στον πτωχευτικό κώδικα.

    Πηγές προσκείμενες στον κ. Βιντζηλαίου, ο οποίος κέρδισε τον διαγωνισμό για την εξαγορά της Creta Farms αναφέρουν πως «η εξυγίανση προχωράει κανονικά», σημειώνοντας πως η καθυστέρηση που παρατηρείται σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσει τη συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες. Εκφράζουν δε τη βεβαιότητά τους ότι το σχέδιο θα εγκριθεί μετά την Πρωτοχρονιά.

    Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η σύγκλιση γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου σχετίζεται με νομικό θέμα, και όχι θέμα ουσίας, ενώ σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί διαφωνίας με τις τράπεζες για το σχέδιο εξυγίανσης ισχυρίζονται πως δεν ισχύουν,  προσθέτοντας πως στη συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές την περασμένη Τρίτη «επιτεύχθηκε συμφωνία σε όλα τα σημεία».

    Οι όποιες διαφορές λένε εντοπίζονται στον τρόπο  προσέγγισης του πτωχευτικού κώδικα και όχι στην ουσία. «Τελειώσαμε με τα επιχειρηματικά αλλά και με τα θέματα ουσίας», επισημαίνουν χαρακτηριστικά. Σπεύδουν μάλιστα να τονίσουν πως στη σημερινή συνάντηση των δυο πλευρών θα παραβρεθούν μόνο οι νομικοί σύμβουλοι για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του άρθρου 106.

    Ο ρόλος του factoring και η παραγωγή

    Όσον αφορά στον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της μεταβίβασης και της ανάληψης του ελέγχου της Creta Farms, το περιβάλλον Βιντζηλαίου αποφεύγει να εκφράσει εκτίμηση, λέγοντας πως αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τον φόρτο του Πρωτοδικείου αλλά και την εμπειρία του Δικαστή, αφού άλλες υποθέσεις έκλεισαν σε 2 μήνες και άλλες χρειάστηκαν από 8 έως και 12 μήνες»

    Για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της εταιρείας, η οποία έχει ξεκινήσει να παράγει και να τροφοδοτεί και πάλι την αγορά με προϊόντα της, επισημαίνεται αρμοδίως πως η εταιρεία θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στο factoring ενώ εάν χρειαστεί θα μπουν πρόσθετα κεφάλαια. Ήδη, όπως αποκαλύπτουν υπάρχει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για εκταμίευση νέας χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ