• Business

    Αναβλήθηκε η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Creta Farms


    Αναβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Συνέλευση της Creta Farms η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι.

    Όπως όλα δείχνουν επικράτησε τελικά η άποψη που είχαν εκφράσει πήγες των πιστωτριών τραπεζών τις προηγούμενες ημέρες, για μετάθεση της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να θεραπευθούν κάποια θέματα που σχετίζονται με την εκποίηση του ενεργητικού της Creta Farms.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συναντηθεί ο υποψήφιος νέος επενδυτής Δημήτρης Βιντζηλαίος, της Impala Invest, με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να ενημερωθεί δια ζώσης για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της διάσωσης της Creta Farms.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Creta Farms

    Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ανακοινώνει ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, δυνάμει της από 09.08.2019 πρόσκλησης του Δ.Σ. της Εταιρείας εκδοθείσας βάσει του από 28.11.2019 σχετικού Πρακτικού ΔΣ και της από 28.11.2019 πρόσκλησης, που είχε συγκληθεί για σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 μεσημβρινή στα γραφεία της Εταιρείας στο 15ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου, θέση Λατζιμάς, Δήμου Ρεθύμνης, Π.Ε. Ρεθύμνης ολοκληρώθηκε.

    Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν (δια αντιπροσώπου) 4 μέτοχοι της Εταιρείας καθώς και 5 ενεχυρούχοι δανειστές με δικαιώματα ψήφου (δια αντιπροσώπου) που εκπροσωπούν συνολικά 20.791.831 μετοχές επί συνόλου 31.543.600 μετοχών, δηλαδή ποσοστό 65,91 % του συνόλου των μετοχών και ποσοστό 66,25 % του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, καθώς τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε 159.749 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία αναστέλλονται, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 50 παρ. 1 του Ν.4548/18, και συνεπώς η Γενική Συνέλευση είχε την απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί των θεμάτων της αναθεωρημένης ημερήσιας διάταξης.

    Τα θέματα της ημερήσιας Διάταξης ήταν τα ακόλουθα:

    «ΘΕΜΑ 1: Έγκριση συμφωνίας εξυγίανσης και εξουσιοδότηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας για υπογραφή και κατάθεση της σχετικής συμφωνίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

    ΘΕΜΑ 2: Διάφορες ανακοινώσεις και θέματα γενικού ενδιαφέροντος.» Η Τακτική Γενική Συνέλευση έλαβε στις 23 Δεκεμβρίου τις ακόλουθες αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. Σημειώνεται ότι για τη λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης υπήρχε η νόμιμη και καταστατική απαρτία, και, κατά συνέπεια, εγκύρως μπορούσε να προχωρήσει η Γενική Συνέλευση στη λήψη αποφάσεων επ’ αυτών.

    ΘΕΜΑ 1: Έγκριση συμφωνίας εξυγίανσης και εξουσιοδότηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας για υπογραφή και κατάθεση της σχετικής συμφωνίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Με ομοφωνία των παρισταμένων αποφασίστηκε πως η λήψη απόφασης επί του συγκεκριμένου θέματος της ημερήσιας διάταξης είναι άνευ αντικειμένου, αφού κατά την παρούσα χρονική στιγμή οι συνθήκες δεν είναι ώριμες και δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχεδίου εξυγίανσης, ώστε αυτό να εγκριθεί από το  ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε σώμα της γενικής συνέλευσης. Περαιτέρω, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 144/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, αποφάσισε ομόφωνα ότι προτεραιότητα της Εταιρείας είναι να συμμορφωθεί στην ανωτέρω απόφαση και για το λόγο αυτό προτρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να προχωρήσει αμελλητί στις απαραίτητες ενέργειες σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου.

    ΘΕΜΑ 2: Διάφορες ανακοινώσεις και θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Δεν υπήρχαν ανακοινώσεις ή άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος προς συζήτηση.

    Μετά τα ανωτέρω, δεν έγιναν άλλες ανακοινώσεις κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση ούτε τέθηκαν άλλα θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης.



    ΣΧΟΛΙΑ