• Business

    Credit Suisse-UBS: Τι αναφέρουν τα σημειώματα προς τους εργαζόμενους – Κανονικά τα μπόνους στην Credit Suisse

    • Bloomberg
    Ulrich Körner, CEO Credit Suisse και Ralph Hamers, CEO UBS

    Ulrich Körner, CEO Credit Suisse και Ralph Hamers, CEO UBS


    Μετά την είδηση της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS Group έναντι 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι επικεφαλής των δύο τραπεζών έσπευσαν με εσωτερικού σημειώματα προς τους εργαζομένους να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη ημέρα και τις επιπτώσεις της κίνησης αυτής στο προσωπικό.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Ralph Hamers, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο συνδυασμός των δύο κορυφαίων και πιο διάσημων τραπεζών της Ελβετίας — που αντιπροσωπεύουν μια συνολική κληρονομιά άνω των 300 ετών — είναι μια στιγμή ιστορικής σημασίας για το ελβετικό χρηματοπιστωτικό κέντρο — και για τον κλάδο μας».

    Η UBS θα γίνει μια ακόμη ισχυρότερη παγκόσμια δύναμη διαχείρισης πλούτου — με 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία και, κυρίως, ασυναγώνιστη κλίμακα και ηγετική θέση σε εξαιρετικά ελκυστικούς τομείς ανάπτυξης. Αυτό υποστηρίζει ιδιαίτερα τις φιλοδοξίες ανάπτυξης της τράπεζας στην Αμερική και την Ασία-Ειρηνικό, οι οποίες είναι βασικές για την αναπτυξιακή μας στρατηγική.

    Η νέα επιχείρηση θα είναι ένας κορυφαίος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, με επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία 1,5 τρισ. δολαρίων.

    Αναφορικά με το μέλλον της νέας τράπεζας, ο Ralph Hamers διευκρίνισε ότι στόχος είναι η δημιουργίας μια UBS που συνεχίζει να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των πελατών της και να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Και αυτό θα παρέχει στους εργαζόμενους πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη.

    Η Credit Suisse εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστής μας

    «Να θυμάστε ότι, μέχρι να κλείσει αυτή η συμφωνία, η Credit Suisse εξακολουθεί να είναι ο ανταγωνιστής μας και δεν μπορούμε να συζητήσουμε επιχειρηματικά θέματα με τους υπαλλήλους της ή να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ένα βήμα προς τη συγχώνευση των επιχειρήσεων», επισήμανε στους εργαζόμενους.

    Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι η αρχή ενός πρωτοφανούς ταξιδιού για όλους εμάς και τους μελλοντικούς συναδέλφους μας στην Credit Suisse, είπε κλείνοντας.

    Η ενημέρωση της Credit Suisse

    Mε δύο εσωτερικά σημειώματα προς το προσωπικό, ένα υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο Axel Lehmann και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ulrich Körner και ένα με 42 ερωτήσεις και απαντήσεις, έσπευσε να ενημερώσει η τράπεζα τους υπαλλήλους για καίρια θέματα που τους αφορούν, όπως η ασφάλεια εργασίας, οι αμοιβές, τα μπόνους και οι συντάξεις.

    Οι δύο επικεφαλής της Credit Suisse ευχαρίστησαν το προσωπικό για την δέσμευση και την αφοσίωση προς τους πελάτες της τράπεζας κατά τη διάρκεια μία πολύ δύσκολης περιόδου.

    Αναφορικά με την συμφωνία της συγχώνευσης τόνισαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα παράσχουν την υποστήριξή τους στην UBS για να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση και να εξασφαλίσει τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων της Credit Suisse.

    Aναφορικά με τις ερωτήσεις και τις απορίες των υπαλλήλων επισήμαναν ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσουν άμεσα, ωστόσο, θα υπάρξει τακτική ενημέρωση της επόμενες ημέρες.

    «Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στους πελάτες μας και στις καθημερινές μας λειτουργίες. Τα υποκαταστήματά μας και τα διεθνή γραφεία μας θα παραμείνουν ανοιχτά και όλοι οι συνάδελφοι αναμένεται και πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται στη δουλειά», τόνισαν.

    Ακολούθησε ένα σημείωμα με 42 ερωτήσεις και απαντήσεις για την πρώτη ενημέρωση του προσωπικού. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

    -Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κανονικά. Παραμένει εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσετε να έρχεστε στο γραφείο ή να εργάζεστε όπως κάνατε μέχρι τώρα.

    -Δεν υπάρχει άμεση αλλαγή στον ρόλο σας.

    -Αναμένουμε ότι η συγχώνευση θα κλείσει μέχρι το τέλος του 2023 και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο «business as usual», εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση των πελατών μας.

    -Εάν υπάρξουν αλλαγές στον ρόλο σας, θα σας ενημερώσουμε. Εάν υπάρξουν αναγκαίες απολύσεις, θα επικοινωνήσουμε σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές και πρακτικές.

    -Και οι δύο εταιρείες έχουν ιστορικό να αντιμετωπίζουν δίκαια και νόμιμα τους υπαλλήλους εάν υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι αγορές που δραστηριοποιούνται.

    -Θα πληρωθούν μισθοί και μπόνους, όπου εκκρεμούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί.

    -Η συναλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις και αναμένουμε να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

    -Οι όροι απασχόλησης θα παραμείνουν οι ίδιοι μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    -Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας και οι ήδη ανακοινωθείσες αυξήσεις μισθών θα εξακολουθήσουν να ισχύουν από τον Απρίλιο του 2023.

    -Θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε ένα μπόνους απόδοσης 2023 για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.

    -Οι όροι απασχόλησης θα παραμείνουν οι ίδιοι μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής και οι συνταξιοδοτικές εισφορές σας θα συνεχίσουν να γίνονται όσο εργάζεστε στην τράπεζα.

    -Τα συνταξιοδοτικά ταμεία είναι εξασφαλισμένα και η διαχείριση των κεφαλαίων γίνεται ανεξάρτητα από την τράπεζα και δεν θα επηρεαστούν.

    -Δεν προβλέπουμε αλλαγές στα προγράμματα παροχών μας -ιατροφαρμακευτική περίθαλψη- έως ότου κλείσει η συναλλαγή και θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα προνόμια όσο εργάζεστε.

    -Οι όροι της απασχόλησής των εργαζομένων θα παραμείνουν οι ίδιοι μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και προς το παρόν δεν εφαρμόζουμε κάποιο ειδικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Goldman Sachs: Τα επακόλουθα της συμφωνίας UBS και Credit Suisse

    Credit Suisse: Τι σηματοδοτεί ο μηδενισμός των ομολόγων AT1 αξίας 17 δισ. δολαρίων για τις άλλες τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ