• Business

    Credit Suisse: Η πρώτη δήλωση του Σαουδάραβα μεγαλομετόχου – «Όλα είναι εντάξει»

    • Bloomberg

    Ammar Al Khudairy, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας


    Η Credit Suisse δεν είναι πιθανό να αναζητήσει περισσότερα κεφάλαια και η τράπεζα είναι γενικά «υγιής», σύμφωνα με τον πρόεδρο του βασικού μετόχου της ελβετικής τράπεζας.

    «Αν κοιτάξετε τι είπε χθες ακόμη και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας με όλους τους δείκτες, είναι όλοι υγιείς, όλα είναι εντάξει», δήλωσε ο Ammar Al Khudairy, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, σε συνέντευξή του στο CNBC που μεταδόθηκε την Πέμπτη. «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια».

    Η επιμονή του Al Khudairy ότι το ίδρυμά του για ρυθμιστικούς λόγους δεν μπορούσε να αυξήσει το μερίδιό του στην τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη, πυροδότησε την δραματική πτώση της μετοχής της την Τετάρτη, ωθώντας τις ελβετικές αρχές να ρίξουν σανίδα σωτηρίας και ρευστότητα 50 δισ. ευρώ στην εμβληματική τράπεζα.

    Ο Al Khudairy είπε ότι ο πανικός της αγοράς γύρω από τις χρηματοοικονομικές μετοχές τις προηγούμενες 24 ώρες ήταν «εντελώς αδικαιολόγητος».

    «Οι αγορές είναι νευρικές και αναζητούν ιστορίες ή πράγματα που επιβεβαιώνουν την ανησυχία», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε συζήτηση με την Credit Suisse για αύξηση του μεριδίου 9,9% που κατέχει το ίδρυμά του.

    «Δεν μας ζητήθηκε ποτέ και από ό,τι γνωρίζω, δεν ζητήθηκε ποτέ βοήθεια», είπε ο Al Khudairy. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι ρυθμιστικοί περιορισμοί καθιστούν δύσκολη την αύξηση του μεριδίου πάνω από το 10%, αυτό παραμένει μια «κόκκινη γραμμή», είπε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Credit Suisse: «Σωσίβιο» 50 δισ. ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για να αποφύγει την πτώχευση

    Οι δραματικές 24 ώρες για την Credit Suisse: Πώς οι Ελβετοί είπαν το «whatever it takes»



    ΣΧΟΛΙΑ