• Business

    COSMOTE TV: Τι φέρνει η απόκτηση των δικαιωμάτων του Ολυμπιακού


    Σημαντική ώθηση στη συνδρομητική της βάση αναμένει η COSMOTE TV μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης του Ολυμπιακού. Η πιο εμπορική ομάδα του Πρωταθλήματος αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης νέων συνδρομητών ενισχύοντας την ανοδική πορεία των συνδρομητών COSMOTE TV που ξεκίνησε από το φθινόπωρο όταν η Cosmotetv απέκτησε 8 από τις 14 ομάδες της Super League 1.

    Ωστόσο, λόγω της υποβάθμισης το Απόλλων Σμύρνης, στην Super League 2, και με την προσθήκη του Ολυμπιακού, η COSMOTE TV παραμένει στις 8 ομάδες.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που χάσει ακόμη μια από τις ομάδες της Cosmotetv (η Λαμία που παίζει στα μπαράζ με τη Βέροια), τότε η εταιρεία θα αναζητήσει ακόμη μια ομάδα να προσφέρει στο αθλητικό της περιεχόμενο.

    Σημειώνεται, ότι η στρατηγική της εταιρείας να επενδύει στο αθλητικό και ψυχαγωγικό της περιεχόμενο, αποδίδει καθώς ήδη αυξάνεται κάθε μήνα η συνδρομητική της βάση. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 οι συνδρομητές της Cosmotetv ήταν 636.504, πάνω από Nova και Vodafone στην αγορά συνδρομητικής.

    Η συμφωνία COSMOTE TV με τον Ολυμπιακό

    Το τίμημα για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης του Ολυμπιακού, δεν έγινε γνωστό, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρκετά κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ για την τριετία.

    Η συμφωνία των δύο πλευρών θα ενεργοποιηθεί από τη σεζόν 2022-2023 και περιλαμβάνει τη μετάδοση όλων των εντός έδρας αγώνων για το Πρωτάθλημα της Super League, τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες, τους εντός και εκτός έδρας φιλικούς αγώνες, καθώς και σημαντικούς αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής.

    Η κορυφαία δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών COSMOTE SPORT, θα αναλάβει την κάλυψη των αγώνων των «Πειραιωτών» με πλούσια ρεπορτάζ, αλλά και ειδικές pre-game και post-game εκπομπές στο πλαίσιο σημαντικών αναμετρήσεων.

    Οι αγώνες του Ολυμπιακού έρχονται να προστεθούν στο πλούσιο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της COSMOTE TV, που τη σεζόν 2022-23 περιλαμβάνει τις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League), τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες εμπορικών ομάδων, την πλειονότητα των αγώνων του Πρωταθλήματος της Super League, μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Lega Serie A, Liga Portugal Bwin κ.α.), το κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) κ.α.



    ΣΧΟΛΙΑ